Nieuwjaarsconcert Lions voor Taalpunt Zwolle

Zwolle – In een vol theater De Spiegel is zondag 3 januari HET nieuwjaarsconcert gehouden. De opbrengst van het succesvolle concert kwam ten goede aan Taalpunt Zwolle: deze organisatie, die strijdt tegen laaggeletterdheid, ontving een cheque van maar liefst 10.000 euro.

taalpunt_zwolle.jpg 

Onder de noemer ‘Van Brel tot Pharrell’ namen jeugdsymfonieorkest De Vuurvogel en de Zwolse solisten Marloes van Ommen, Barbara Lok, Wouter Penris, Scott & Young en Arla Brandsma, onder leiding van Rik Elings (De Buitenpianist), zondag een duik in de rijke muziekgeschiedenis. Zij brachten nummers ten gehore als The Pianoman (Billy Joel), Laat me niet alleen (Jacques Brel), The sound of silence (Simon & Garfunkel) en Happy (Pharrell Williams). Orkest De Vuurvogel speelde onder meer de speciaal door Rik Elings gearrangeerde ‘Thor Symfonie’. Het enthousiaste publiek beloonde de artiesten met een staande ovatie. HET nieuwjaarsconcert werd voor de 22e keer gehouden. De organiserende Zwolse Lions-clubs steunen met de opbrengst van het concert jaarlijks een goed doel: dit jaar was gekozen voor Taalpunt Zwolle. Deze organisatie strijdt – met vele taalvrijwilligers – tegen laaggeletterdheid in Zwolle. Hierbij worden onder anderen taalcoaches ingezet. De 10.000 euro steun die zij ontvingen, zal worden ingezet voor de aanschaf van onder andere laptops waarop laaggeletterden hun taalvaardigheid kunnen oefenen en verbeteren.

Tijdens HET nieuwjaarsconcert bracht de Zwolse stadsdichter Marieke van Bolderen een speciaal hiervoor geschreven gedicht over laaggeletterdheid ten gehore. Voor artistiek leider Albert Dam van De Vuurvogel had de organisatie ook een verrassing. Hij ontving een cheque van 1.000 euro voor de tournee door Shanghai die hij met zijn Meander Bigband in april dit jaar heeft gepland.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Ik vind het altijd knap hoe ze precies op een rond bedrag uitkomen … maar hulde voor de Lions die weer een goed doel hebben gesponsord.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.