Talenten Festival Het Wilde Oosten naar Zwolle

Zwolle – Maak kennis met de nieuwste lichting artiesten uit het ‘Wilde Oosten’ en geniet zaterdag 9 januari in Schouwburg Odeon van een avondvullende karavaan van literatuur, dans, zang en muziek door jonge schrijvers, theatermakers en muzikanten. De spannendste productiehuizen van Oost-Nederland zetten hun jonge artiesten in.

hwo_logo_blauw__tekst.jpg

Vorig jaar begonnen ze al met hun toer door Oost-Nederland, 9 januari staan ze eindelijk in Zwolle, thuisstad van één van de productiehuizen, Kameroperahuis. Tickets via www.zwolsetheaters.nl. In een speelse opzet krijgt het publiek werk te zien van zes jonge makers. De voorstelling Het Wilde Oosten wordt gepresenteerd in de vorm van een intieme festivalavond door productiehuizen Kameroperahuis uit Zwolle en De Nieuwe Oost, een samenwerkingsverband van Generale Oost uit Arnhem, ON uit Deventer en Wintertuin uit Nijmegen. 
Directeur van Kameroperahuis, Annemarie Reitsma, spreekt haar trots uit over de kwaliteit van de jonge artiesten uit Oost-Nederland. “Wij zijn een gezelschap voor kleinschalig muziektheater. We bieden meerjarige talentontwikkelingstrajecten aan voor afgestudeerde makers.

In dit Het Wilde Oosten spelen twee artiesten uit ons collectief mee. Zangeres Fanny Alofs is een multi-getalenteerde jazz- en klassieke zangeres. Zij speelt een muziektheaterscène waarin zij met behulp van moderne opnameapparatuur in gesprek gaat met zichzelf. Onze componist Warre Simons geeft een kijkje in zijn ziel in een muzikaal-theatrale performance. Het Wilde Oosten is voor onze makers een mooie kans om ervaring op te doen.” 
Vanuit De Nieuwe Oost worden nog eens drie jonge gezelschappen afgevaardigd, waarmee de festivalavond een caleidoscopisch geheel laat zien van podiumkunsten. Het zijn muziektheatercollectief Afgefackt (theater en dans), het duo Arts en Lentes (literatuur) en NENN (popmuziek). Tijdens en na afloop van de festivalavond mengen de jonge makers zich onder het publiek. Daarmee geven de productiehuizen het publiek en de artiesten de gelegenheid om de optredens te bespreken.
 
Jonge Dichter des Vaderlands
Op elke theaterlocatie die deze karavaan aandoet, is er een literaire voordracht van een speciale gast. In Zwolle zal dat de jonge Dichter des Vaderlands zijn, Maaike Rijntjes. Deze zeventienjarige Zwolse werd in oktober 2014 voor twee jaar benoemd tijdens het Rotterdamse literatuurfestival ‘Geen Daden Maar Woorden’. Sinds haar benoeming schrijft deze stadsgenoot gedichten over actuele gebeurtenissen. Het Wilde Oosten wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Gelderland, Provincie Overijssel en de gemeenten Nijmegen, Zwolle, Arnhem en Deventer. 
 
Van Het Wilde Oosten is een trailer gemaakt. Deze is te bekijken via bijgaande link: https://www.youtube.com/watch?v=gmIC8HG6uOc.
Artikel delen: