Vertraging treinverkeer richting het noorden

Zwolle – IJsafzetting aan de bovenleiding blokkeert het contact tussen de stroomafnemer op de trein en de bovenleiding. Hierdoor ontstaat vertraging en op sommige trajecten is er geen treinverkeer mogelijk. Door de extreme weersomstandigheden is het gevaarlijk om de weg op te gaan. Dit heeft tot gevolg dat treinpersoneel van NS en Arriva in de noordelijke provincies niet op tijd op hun werk kan komen.

Actuele situatie dinsdagmorgen: Zwolle-Leeuwarden: tussen Zwolle en Akkrum zeer beperkt treinverkeer, tussen Akkrum en Leeuwarden rijden geen treinen. Zwolle-Groningen: tussen Zwolle en Assen zeer beperkt treinverkeer, tussen Assen en Groningen rijden geen treinen. Zwolle-Emmen: tussen Marienberg en Coevorden rijden geen treinen. Arriva: zowel het bus- als het treinverkeer in de noordelijke provincies heeft te maken met veel vertraging en uitval van bussen/treinen. Houdt u rekening met vertraging van meer dan 60 minuten.

Het inzetten van vervangend busvervoer is nauwelijks mogelijk. Prognose: naar verwachting tot 12.00 uur. Plan uw reis kort voor vertrek met de reisplanner op ns.nl of in de Reisplanner Xtra app op uw mobiele telefoon.

Artikel delen: