Torenkraan voor bouw Primark geplaatst

Zwolle – Dinsdag is aan de Melkmarkt in Zwolle een torenkraan geplaatst die gebruikt gaat worden voor de nieuwbouw van de Primark. Gedurende deze dag werd een deel van de Melkmarkt afgezet.

_dsc6023.jpg 

Verkeersregelaars zorgden er dinsdag voor dat kijkers de doorgang niet blokkeerden. Bevoorradend verkeer kon tijdens de plaatsing van de kraan geen gebruik maken van de Melkmarkt. Er is bewust voor gekozen de kraan op een dinsdag te plaatsen, zodat de stad op maandag gewoon kan worden bevoorraad. De kraan werd binnen de bouwschutting geplaatst op een speciaal daarvoor vervaardigde fundering.

_dsc6026.jpg
Artikel delen:
Reacties 16
 1. Straks lekker goedkope kleding halen gemaakt door minderjarigen in obscure fabriekjes ergens in Bangladesh.
  Wanneer het goedkoop is leggen we onze principes wel even opzij of we ontkennen gewoon dat dit het geval is.;)


  ⚠️ Meld

 2. Even een reactie op alle voorgaande reacties:

  @glam: Er is/was in de binnenstad geen ruimte beschikbaar die groot genoeg was om de Primark te huisvesten, vandaar dat dit het is geworden.

  @Bas-j: Dat is het oude gebouw van het Gemeentelijke archief en dat gebouw is volgens mij inmiddels een monument en deze wordt opgenomen in de nieuwbouw.

  @vdberg: Als je het echt wilt weten, daar komt volgens mij het magazijn en de personeelsingang.

  @Mike70: Mocht het al zo gebeuren, dan is Primark zeker niet de enige fabrikant die het zo doet en ik haal mijn kleding ook niet bij deze goedkope prulwinkels, maar er is een grote groep die dit wel doet en daar zul je als stad toch op moeten inspelen, wil je een beetje mee blijven doen.


  ⚠️ Meld

 3. @Jasper: Waar wordt deze kleding dan gemaakt denk jij?
  En wat verdienen deze makers er aan?
  Goedkoop in de winkel, de nodige tussenhandelaren en de werknemers die het zware werk voor een appel en een ei mogen, lees: moeten doen.

  @Historischbesef: Dus om een beetje mee te moeten doen (waar is het uberhaupt voor nodig om mee te moeten doen met de wegwerpmaatschappij) mag / moet je als stad zijnde al je morele maar principes overboord gooien? Of je hebt die als stad natuurlijk ook al niet meer omdat je alleen aan de mogelijke inkomsten denkt: kassa, kassa, kassa.  ⚠️ Meld

 4. @Yvon: Bedenk even wat het aan banen en indirecte inkomsten oplevert voor de regio Zwolle en welke reacties je van de inwoners van Zwolle krijgt als je deze kans níét met beide handen had aangepakt.

  Ik zeg ook niet dat je je morele principes overboord moet gooien, maar het is niet aan een gemeente om te oordelen over een bedrijf, dat mogen andere instanties doen en als een bedrijf er illegale praktijken op nahoudt, dan moeten bijvoorbeeld overheden van landen dit aan de kaak stellen.


  ⚠️ Meld

 5. Jongens jongens, wat een gepaniekeer. Waar denk je waar de polo’tjes van Hilfiger en Gant etc. worden gemaakt dan? Ook vast tegen een top salaris! Maar volgens mij zitten hier alleen maar Gaastra dragers.


  ⚠️ Meld

 6. @fredje

  Volgens de website welke Japser heeft geplaatst scoren zowel Hilfiger, Gant als Gaastra aanzienlijk lager dan Primark. Net als een heleboel andere merken en ketens:D


  ⚠️ Meld

 7. In 2012 en 2014 ontdekten onderzoeksorganisatie SOMO en Landelijke India Werkgroep uitbuiting van Indiase tienermeisjes in textielbedrijven die voor Primark werken.

  In 2008 was de primark ook in opspraak vanwege kinderarbeid. Ik en mijn drie kinderen zullen never nooit niet iets kopen bij primark.


  ⚠️ Meld

 8. Straks lekker goedkope kleding halen gemaakt door minderjarigen in obscure fabriekjes ergens in Bangladesh.
  Wanneer het goedkoop is leggen we onze principes wel even opzij of we ontkennen gewoon dat dit het geval is.

  Apple ook zo’n bedrijf. Ben daarom zo blij dat wij nog steeds in de Aa-landen een cursus ipad voor ouderen hebben. Alleen een Apple, een ander merk is niet welkom.

  Fijn dat er ook subsidie wordt gegeven voor dergelijke clubjes.

  Nieuwsbericht van vandaag:

  AMSTERDAM – Er is opnieuw ophef ontstaan rond Chinese fabrieken van Foxconn, een belangrijke producent van onderdelen van Appleproducten. Tijdens een controle zijn diverse minderjarige werknemers gevonden.

  Dat bevestigt Focxonn dinsdag na een rapport van China Labor Watch.

  De jongste werknemers waren 14 jaar, terwijl werken in China pas vanaf 16 jaar toegestaan is. Foxconn omschrijft de kinderen in een reactie als stagiairs.

  Ze zouden voor ongeveer drie weken bij de fabriek gewerkt hebben en werden door hun school gestuurd. ⤽We nemen de volledige verantwoordelijkheid voor deze overtreding en we hebben alle studenten onze excuses aangeboden⤝, aldus het bedrijf.
  Apple

  Foxconn is een belangrijke leverancier van onderdelen voor bijvoorbeeld de iPhone. De afgelopen jaren kwam het bedrijf regelmatig negatief in het nieuws vanwege stakingen, rellen en slechte arbeidsomstandigheden.

  Apple greep eerder dit jaar in bij het bedrijf omdat zowel de Chinese als de interne regels van Apple overtreden werden. De werkweek is nu teruggebracht naar 49 uur en er is salarisverhoging doorgevoerd.

  Ook staat Foxconn nu externe controles toe. Daarbij werden eerder deze maand dus minderjarige werknemers gevonden.
  Zelfmoord

  Bij Foxconn werken ruim een miljoen mensen. Vooral de hoge werkdruk zou leiden tot overtreding van regels. De afgelopen jaren pleegden tientallen werknemers van Foxconn zelfmoord.


  ⚠️ Meld

Reageer