Voorlichting mantelzorgers over verslaving

Zwolle – Mantelzorgers die voor een naaste zorgen die alcohol, drugs of medicijnen gebruikt, krijgen op 26 januari meer informatie over hoe ze kunnen omgaan met het alcohol-, drugs- en medicijngebruik van de ander. De voorlichtingsbijeenkomst wordt georganiseerd door Steunpunt Mantelzorg Zwolle en Tactus.

Wat weinig mensen weten is dat ook mild gebruik van alcohol, drugs of medicijnen gevolgen kan hebben op het verloop van psychische ziekten. Deze avond is daarom, met nadruk, niet alleen bedoeld voor mantelzorgers die met een verslaafde leven. Dini Brouwer, preventiewerker bij Tactus, geeft deze avond informatie over alcohol, drugs- en medicijngebruik. Ze gaat onder meer in op het effect van alcohol en drugs op depressies en angstklachten. Ook wordt besproken wat alcohol en drugs doen in combinatie met bepaalde ziektebeelden of medicijngebruik. Daarnaast is er aandacht voor wat de mantelzorger kan doen wanneer iemand problemen heeft met of verslaafd is aan alcohol, drugs of medicijnen.

De voorlichtingsbijeenkomst ‘Hoe ga ik als mantelzorger om met alcohol-, drugs- en medicijngebruik?’ vindt plaats op dinsdag 26 januari 2016 van 19.30 tot 21.30 uur (zaal open vanaf 19.15 uur) in De Drijber, Burgermeester Drijbersingel 11 in Zwolle. Aanmelden graag vóór vrijdag 22 januari bij Steunpunt Mantelzorg Zwolle via mantelzorg@zwolledoet.nl, 038 422 52 00. Bij binnenkomst wordt € 2,- gevraagd voor de koffie en thee.

Artikel delen:

Reageer