Marktplaats voor activiteiten met vluchtelingen

Zwolle – In Overijssel zijn heel veel inwoners, bedrijven en instellingen bereid de handen uit de mouwen te steken om vluchtelingen die in de opvang wachten op hun vervolgtraject, te helpen en ondersteunen. 

schermafbeelding_2016-01-06_om_11.39.20.png 

Ank Bijleveld, Commissaris van de Koning in Overijssel: "Er werd aan ons, provinciebestuur, gevraagd een marktplaats te ontwikkelen. Een plek waar vrijwilligers, bedrijven en instellingen hun aanbod kwijt kunnen voor activiteiten voor vluchtelingen. De landelijke marktplaats van het Rode Kruis is nog in de maak, maar hier hebben we al een tijdelijke marktplaats ingericht waar iedereen z’n initiatief alvast kan plaatsen. Overijssel inventariseert in samenwerking met het Rode Kruis welke activiteiten vrijwilligers en organisaties in Overijssel gezamenlijk in gang kunnen zetten. Heeft jouw organisatie een mooi aanbod voor een nuttige besteding voor vluchtelingen? Dan kun je die hier alvast kwijt in aanloop naar de opzet van de landelijke marktplaats voor het matchen van vraag en aanbod voor vrijwilligersactiviteiten voor vluchtelingen.” De website is: www.nieuwenoaber.nl.

Artikel delen:
Reacties 31
 1. Wat zou het mooi zijn als de beoogde vrijwilligers, bedrijven en instellingen zich met net zoveel profileringsdrift zouden inzetten voor eenzame ouderen of daklozen in ons land.


  ⚠️ Meld

 2. Eens Jesse. Onlangs heb ik een foto-opdracht in een verzorgingshuis gehad. Ik wilde eigenlijk daarna meteen door, maar verzeilde in een boeiend gesprek met enkele bewoners van het verzorgingshuis, over deze kwestie. Vervolgens ben ik de hele ochtend en middag gebleven om daar te helpen en bij te praten.
  Het is een steeds groter wordend maatschappelijk probleem, maar tegenwoordig moet je echt uitkijken wat je online zegt, want je wordt snel een bepaalde hoek in gedrukt, zelfs als je met concrete feiten komt.
  Zelfs enkele van mijn allochtone klanten vinden dit en schamen zich voor deze zelfde maatschappelijke ontwikkeling. Daarom vond ik de quote van Albert Verlinde gisteren ook zo treffend.

  Ook dien je je te realiseren dat er enorme bakken geld omgaan in de vluchtelingenindustrie. En ook mij is vorige maand relatief veel geld aangeboden om deze mensen te portretteren, maar dat voelde gewoon niet goed, tegen mijn principes: ik wil niet aan hen verdienen. Maar aan de andere kant moet ik van de fotografie wel leven.
  Ik denk dat deze kwestie voor veel mensen speelt: er is veel geld beschikbaar in de vluchtelingenbranche en de aanbiedingen zijn erg aantrekkelijk.
  Ook hier geldt dan: wiens brood men eet diens woord men spreekt.


  ⚠️ Meld

 3. @Hans: helder verhaal. Het is van de zotte dat onze overheid zulke bakken met geld uitgeeft aan deze groep, terwijl we de zaken op het gebied van ouderen en zorgbehoefenden steeds verder uithollen.
  Maar de markt doet haar werk, daar is niets mis mee. Waar ik veel meer moeite mee heb zijn de linkse ‘gutmenschen’ die maar al te graag te koop lopen met hun zogeaamde goede daden voor deze ‘zielige mensen’, de hypocrisie en zelfingenomenheid druipt er vanaf….Als mensen de levenskwaliteit in ons land oprecht willen vergroten, maken ze andere keuzes.


  ⚠️ Meld

 4. Eerst een marktplaats voor bejaarden, zwervers en hulpbehoevenden en daarna voor de islamitische gelukseisers.

  Eigen volk eerst.


  ⚠️ Meld

 5. @Belinda: tegelijkertijd is ook prima. Maar dan alleen voor de echt noodzakelijke vluchteling-gevallen en onder zeer stringente voorwaarden.


  ⚠️ Meld

 6. Gelukkig hebben we in Zwolle al een vrijwilligers-centrale en een goed draaiend netwerk van kerken maar bij de provincie willen ze het wiel weer opnieuw uitvinden = onnodig geld uitgeven / scoren (?)


  ⚠️ Meld

 7. Belachelijk zo’n marktplaats. Moet deze groep gescheiden worden van wat al bij de vrijwilligerscentrale vermeld staat? Ik neem aan dat de burgemeester de eerste nu is die een aanbod doet!!! Hij had toch rare gevoelens bij de afwezigheid van een vluchtelingenopvang???


  ⚠️ Meld

 8. Ach jee, Japser vraagt de scheids om de discriminatiekaart te trekken Zielig gedrag!

  Maar help me even: waar wordt volgens jou gediscrimineerd? Volgens mij haal je zaken door elkaar.


  ⚠️ Meld

 9. Het verheerlijken van geweld (ditmaal gepleegd richting vrouwen) zoals bevorderd door sympathisant Japser en en het aanzetten hiertoe is bij wet verboden. Ik begrijp niet dat mensen als Japser hiervoor de ruimte krijgen bij Weblog Zwolle. Niet alleen komt hij met onjuiste feiten, maar ook hitst hij vanuit zijn misselijkmakende extreemlinkse opvattingen hele bevolkingsgroepen tegen elkaar op. Ik stel daarom voor dat WLZ ingrijpt en Japser op de vingers tikt.


  ⚠️ Meld

 10. Ik verheerlijk niks, ik verafschuw geweld.

  En bevolkingsgroepen opzetten tegen elkaar? Laat je nakijken, ik zoek juist de nuance op. Ik zie geen bevolkingsgroepen. Ik zie mensen.


  ⚠️ Meld

 11. @HansvanEysden Eenzaamheid onder bejaarden (maar ook andere groepen, zoals bijvoorbeeld gehandicapten) is zeker een groot probleem. Ik snap je zorg daarover heel goed. Ook die over de onzekerheid voor hen in deze tijd. Hoe zal het gaan met de groepen die zorg nodig hebben, blijft de huishoudelijke hulp etc. In deze tijd van veranderingen zijn dat grote vraagstukken voor mensen die acute zorg nodig hebben. Terecht staat dat op de sociale agenda. En 25.000 daklozen in Nederland zijn er 25.000 teveel.
  Die zorgen deel ik.
  Wat ik niet begrijp is waarom de groepen die zorg nodig hebben in een concurrentiepositie ten opzichte van elkaar moeten worden gezet. Nederland – en zeker onze provincie – heeft een groot aantal mensen dat vrijwilligerswerk verricht. Op allerlei gebieden en ook in de zorg. Persoonlijk ken ik heel wat mensen die regelmatig gaan wandelen met ouderen, die eetbijeenkomsten voor eenzame mensen organiseren, die naar de film gaan met een gehandicapte, die mensen helpen met een administratie of die allerlei andere mooie dingen doen buiten de eigen familie- en vriendenkring om. Meestal niet om zich te profileren, maar gewoon omdat ze graag iets voor een ander over hebben. Ik kan er niet bij waarom mensen die activiteiten met vluchtelingen doen gebasht worden door ze “gutmenschen” te noemen. En al helemaal niet waarom ze opgeroepen worden daarmee te stoppen en zich in te zetten voor ouderen en daklozen, zoals jesse038 voorstelt. Sowieso vreemd om anderen te dwingen tot bepaalde keuzes in hun vrije tijd. Ik ben opgevoed met het adagium ‘verbeter de wereld, begin bij jezelf’. Dus mijn vraag zou zijn: wat let jullie – voor zover je het nog niet doet – om vrijwiligerswerk in bejaarden- en daklozenzorg te gaan doen?


  ⚠️ Meld

 12. Dame je verdraait het weer maar jou hand. Het ging om de budgetten. Die zijn de ouderen afgenomen of gekort. Bij de andere groep COA lijkt die bron onuitputtelijk


  ⚠️ Meld

 13. Nee, Derk, je probeert het topic weer een bepaalde richting op te sturen. Lees de eerste reactie van jesse038 nog maar eens goed. Staat geen woord in over budgetten, maar geheel ontopic over inzet vrijwilligers.
  Overigens zijn de budgetten voor ouderen niet afgenomen; alleen de groei van die budgetten is gehalveerd. Het budget groeit nog steeds met ca 2,3 % per jaar. Maar dat is offtopic, hier gaat het over vrijwilligers.


  ⚠️ Meld

 14. Het mooie is ook nog, en toegeven, het staat hier een beetje krom. Dit gaat om vrijwilligerswerk DOOR vluchtelingen. Niet voor hun. Maar goed lezen is veel minder belangrijk dan vreemdelingenhaat. Snap ik…


  ⚠️ Meld

 15. Nee vrijwilligerswerk VOOR vluchtelingen. Dus werk voor en door islamitische gelukseisers. Het staat er gewoon:


  Heeft jouw organisatie een mooi aanbod voor een nuttige besteding voor vluchtelingen?

  Maar goed, begrijpend lezen is voor sommige mensen met het ‘policor weg met blanke mensen’ syndroom veel minder belangrijk. Zolang ze maar in de roze bubbel kunnen blijven leven……


  ⚠️ Meld

 16. Ahh Japer neemt het woord vreemdelingenhaat en de toon is gezet. Tof joh dat doe je op FOK trollen, kom op zeg waar slaat dit op.


  ⚠️ Meld

 17. Jasper vond de andere berichten nogal discriminerend en weblog moest daar wat aan doen. Dat is niet gebeurd dus gaat hij stuiteren. Doen sommige kinderen ook.


  ⚠️ Meld

 18. Daar gaan we weer.

  wat een zielige vertoning weer. dme met die nietszeggende statements , moraalridder derk en jasper die het weer eens over de vluchtelingen heeft.

  waar hangt dick uit, met zijn weldenkende stukjes en zijn scherpe commentaren


  ⚠️ Meld

 19. Heeft nou niemand die website bekeken waarnaar verwezen wordt? Daar hebben ze het alleen maar over ouderen. Het is trouwens een site die gericht is op activiteiten in Hengelo. Hebben we hier in Zwolle niet veel aan. Maar misschien is die site alleen een voorbeeld van wat men wil.


  ⚠️ Meld

 20. Hebben de raadsleden van de gemeente Zwolle en de wethouders zich zelf al hiervoor gemeld en benieuwd of zij ook wat “vluchtelingen”in hun huizen namen om gezellig samen een kopje thee te doen(koffie zal niet gedronken worden of bijna niet)….


  ⚠️ Meld

 21. Ja bernard, heb em op het topic “Vluchtelingen ook….” al vroeg gelinkt, daarvoor ff snel gescand…

  Bericht door dick, op 6 januari 2016 7:03

  Ontopic maar weer. Prima dat een VVD-burgemeester er duidelijk anders over denkt dan de VVD-ers die het in Den Haag voor het zeggen hebben. Mooi initiatief in deze een soort Marktplaats voor vluchtelingen zorg vluchtelingen georganiseerd via marktplaats  ⚠️ Meld

 22. Echt, ik leg het uit,je quote een zin en je snapt nog steeds niet dat de vluchtelingen het werk doen. Ja, sorry,dan is er niks meer te redden.

  Voor de rest: De vluchtelingen doen het werk!!!


  ⚠️ Meld

Reageer