Kunstenaars DOAS presenteren Labyrinth

Zwolle – Op 23 januari opent in Het Metsellokaal, de groeps-expositie Labyrinth, een kunstproject van Jeffry Koopman, Chantal van Mierlo en Gert-Jan van Oenen. In de expositieruimte van DOAS, bouwden zij vanaf november een ruimtevullende installatie. Deze is uitgegroeid tot een grote kartonnen structuur, waar een enorme en woeste sculptuur van Koopman tegen leunt.

In dit bouwsel welke een wirwar van kamertjes en gangen herbergt, zijn naast van Mierlo’s snoephuis achtige installatie en een tempeltje prop vol ritueel houtsnijwerk van Van Oenen ook kamertjes vol tekeningen, schilderijen, beelden en (video) installaties te zien van zowel jonge als gerenomeerde kunstenaars. Deelnemende kunstenaars zijn : Mattijs Bredewold, Nora Kastein, Tamme de Boer, Stephanie Jansen, Peter Geerts, Pim Trooster, Evelien Hassing, Hans Mateboer, Jason Koelewijn, Maria van Driel, Reinier Ganzevoort, Gerben Dirven, Guido Tuink, Robbin Schrijver, Isa Tenhaeff, Marcel Goossen, Ewoud Bakker en Esther Bos.

De kunstenaars zijn aanwezig op de opening. Op beide dagen geeft Nora Kastein in haar installatie audiovisuele performances en op zaterdag draaien dj’s: Wally Wallfister en Peter Pet vinyl. Iedereen is van harte welkom op de opening, zaterdag 23 januari van 11.00 tot 22.00 uur en op zondag 24 januari van 12.00 tot 17.00 uur. Het Metsellokaal, binnenplaats, De Oude Ambachtschool, Mimosastraat 30, Zwolle.

Artikel delen:
Reacties 3
 1. Een kleine correctie (ik heb de kop niet geschreven) Geen van onze deelnemers is lid van DOAS, Het Metsellokaal op de binnenplaats, is door DOAS voor drie maanden aan ons als externe groep beschikbaar gesteld voor dit project.

  Maar het klopt inderdaad dat er werk van de Doas kunstenaars te zien is op zaterdag 23 januari. Zij houden dan namelijk de Atelier Verkoopsdag in het hoofdgebouw van 11.00 tot 16.00 uur.


  ⚠️ Meld

 2. jammer dat er geen draagvlak is om van dit monument weer een oude ambachtschool te maken.

  kunstenaars leuk hoor, maar ik zie ze toch nog altijd als verfsmijtende, hasjrokende alcoholisten.

  misschien moet ik langsgaan om mijn mening te herzien.

  of te bevestigigen


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.