Kerstbomenactie Zwolle van start gegaan

Zwolle – Het startsein voor de kerstbomenactie van de gemeente Zwolle was woensdagmiddag de versnippering van de eerste kerstboom. Dit jaar was de wijk Dieze aan de beurt. Bewoners Harm Jan en Hilda Westrik kregen de eer om de eerste boom samen in de versnipperaar te gooien.

kerstbomenactie.jpg 

Tijdens de kerstbomenactie ontvangen kinderen een leuke beloning voor elke ingeleverde boom. Kinderen tot en met 15 jaar ontvangen voor één ingeleverde boom € 0,20 én een stempel op de stempelkaart. Met een volle stempelkaart (tien stempels) mogen ze gratis zwemmen in Zwembad De Vrolijkheid. De versnippering van de eerste kerstboom en het inleverpunt voor kerstbomen in de wijk Dieze was bij de Luchtbode aan de Ruusbroekstraat. Sindskort wordt de eerste kerstboom versnipperd door mensen die veel voor hun wijk betekenen. Harm Jan en Hilda Westrik zijn al 14 jaar betrokken bij het schooltuintje van de Enkschool in hun wijk Dieze. Twee keer per week gaan leerlingen van de Enkschool met Harm Jan en Hilda wroeten in de aarde en leren ze van alles over het groeien en bloeien van bloemen en planten.

kerstbomenactie_2.jpg 

De ingeleverde kerstbomen worden verzameld, verwerkt en dienen als compost voor de groenvoorzieningen in de stad. Met de inzameling voorkomen de gemeente Zwolle en ROVA dat de bomen na gebruik op straat worden verbrand of als zwerfvuil in de wijk wordt gedumpt.

Artikel delen: