Portret Zwolle op nationale televisie

Zwolle – Het dagelijkse televisieprogramma ‘Geloof en een Hoop Liefde’ van de EO gaat Zwolle portretteren.

naamsvermelding-ruben-timman_eo.jpg 

Presentatoren Herman Wegter, Kefah Allush, Hella van der Wijst en Mirjam Bouwman gaan voor ‘Geloof en een Hoop Liefde’ op zoek naar authentieke dorpsverhalen, karakteristieke stadsgezichten en de rol van het christelijk geloof in Zwolle. Kijk van 25 januari t/m 29 januari a.s. naar ‘Geloof en een Hoop Liefde’ vanuit Zwolle om 18.10 uur bij NPO 2.

Persoonlijk, onbevangen en herkenbaar: in ‘Geloof en een Hoop Liefde’ staat het geloof van de gewone Nederlander centraal. In het dagelijkse EO-programma gaan presentatoren Hella, Kefah, Mirjam en Herman op pad met bekende en onbekende dorpsbewoners die hen wegwijs maken in de lokale dorpsgewoonten en -gebruiken. De persoonlijke ontmoetingen leveren innemende, inspirerende en ontroerende verhalen op.

Hanzestad
Zwolle staat bekend om zijn streekproducten. Eén van de bekendste streekproducten van Zwolle zijn Jonnie en Thérèse de Boer van drie sterrenrestaurant de Librije. Hella ontmoet het stel bij boer Eef waar Jonnie en Thérèse altijd op de motor boodschappen komen doen. Van oorsprong is Zwolle een Hanzestad. Is van die ondernemersgeest nog wat terug te vinden in Zwolle? Mirjam ontmoet drie jonge creatievelingen die laten zien dat het nog steeds in de genen van de Zwollenaren zit om nieuwe manieren te vinden om hun waar aan de man te brengen. Bram Bakker is schrijver, psychiater en columnis,t en regelmatig op tv te zien. Bram is opgegroeid in Zwolle en kijkt met Kefah terug op zijn jeugd, zijn band met PEC Zwolle, zijn voorliefde voor hardlopen en zijn visie op kunst.

De gewone dingen
Het inmiddels vertrouwde NPO2-programma neemt de kijker iedere werkdag mee in haar zoektocht naar oprechte verhalen, unieke tradities en bijzondere mensen. In ‘Geloof en een Hoop Liefde’ zijn de kleine dingen groot: de presentatoren verbazen zich samen met de dorps- of stadsbewoners over de gewone dingen van het leven.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Klinkt erg interessant. Maar het is een vroeg bericht…pas over 18 dagen. Wij kijken hier niet vaak/nooit naar de EO, maar het kan natuurlijk best goed zijn. Wist niet dat Bram Bakker is opgegroeid in Zwolle. Zou de EO ook aandacht besteden aan (minstens) twee landelijk bekende dominees/predikers?


    ⚠️ Meld

Reageer