Kinderen genieten van een ijskoud dagje uit

Zwolle – Stichting Kind in Beeld is een nieuwe Zwolse stichting die als doel heeft plezierige activiteiten te organiseren voor kinderen in gezinnen met een minimuminkomen. In samenwerking met de organisatie van het IJsbeeldenfestival, Studio TaS en de gemeente Zwolle krijgen deze gezinnen half januari een dagje uit naar het IJsbeeldenfestival.

Bij veel Zwolse gezinnen is het, helaas, financieel nog steeds slecht gesteld. Hierdoor zit een gezellig dagje uit met het gezin er vaak niet in. Dit was ook de reden waarom afgelopen jaar Stichting Kind in Beeld is opgericht. Intussen heeft de stichting in november al twee Sinterklaas-initiatieven "geadopteerd" en deze zowel financieel als organisatorisch ondersteund. Maar het moet natuurlijk niet alleen bij Sinterklaas blijven. Eric Broekaart, organisator van het IJsbeeldenfestival vertelt: "In oktober kwam Rob Teitsma van Studio TaS bij me met het idee om Zwolse kinderen uit minima-gezinnen een leuk dagje uit te bezorgen. Hiervoor was inmiddels, samen met andere organisaties, zelfs al een stichting opgericht. We kwamen al snel op het IJsbeeldenfestival, waar wij de nodige gratis kaarten voor konden weggeven".

Teitsma ging daarna met de gemeente Zwolle om tafel om te kijken welke gezinnen hiervoor in aanmerking kwamen en inmiddels zijn er al vele aanmeldingen van gezinnen binnengekomen. En niet alleen een ticket voor elk gezinslid is geregeld, maar dankzij de Rabobank en Stichting Kind in Beeld krijgt iedereen ook een heerlijke kop chocolademelk met slagroom. Lekker om weer op te warmen na de koude tocht langs alle prachtige ijsbeelden. Wilt u meer weten over Stichting Kind in Beeld? Bekijk dan hun website op www.stichtingkindinbeeld.nl

Artikel delen: