Milow voor het eerst in Zwolle

Zwolle – De Zwolse theaters en poppodium Hedon is het samen gelukt om Milow naar Zwolle te halen. Woensdagavond was hij te zien en, vooral, te horen zijn in Theater De Spiegel. Met akoestische versies van oude nummers, een tikkeltje humor en storytelling, maar ook met een voorsmaakje van een gloednieuw vijfde album dat in aantocht is.

milow-4.jpg

Met zijn ‘Solo Tour’ doet Milow theaters in België en Nederland aan. Samen met supportact Emma Bale nam hij het publiek in zijn muziek mee. De nog schoolgaande Emma opent het voorprogramma. Ze krijgt met haar zes nummers de zaal compleet stil. Bewonderingswaardig voor de 16-jarige. DJ Giel Beelen noemde haar ‘Het gouden strotje’. Even later gaat Emma achter de coulissen haar huiswerk wiskunde doen. Dan is het de beurt aan de populaire Belg. Gaandeweg de avond probeert Milow het publiek aan het zingen te krijgen, maar dat gaat niet van harte. "Als het maar klein en zuiver is", houdt hij ze voor. En dat lukt! Aan het einde van het concert verschijnt de Belg in een van de balkons, en zingt daar zijn grootste hit "You Don’t Know". Een staande ovatie volgt.

milow-10.jpg 

milow-1.jpg

milow-7.jpg 

Meer nieuws en foto’s via Lees verder… 

Voor de Belgische Milow is het hard gegaan. Hij stond al vaker voor uitverkochte zalen en op festivals. Hij maakte de ene hit na de andere en nu, vier albums later, was hij voor het eerst in Zwolle.  Een reeks Europese radiohits, platina albums, uitverkochte zalen én een eigen platenlabel. Het is hard gegaan voor Milow. Al met zijn debuutalbum in 2006 schiet hij recht in de roos, dankzij de superhit “You Don’t Know”. Eens uit de anonimiteit getreden, weet de singer-songwriter uit Leuven, gezegend met bergen muzikaal talent, zijn weg naar de top rustig verder te zetten. Met “You And Me (In My Pocket)” en “Little In The Middle” blijft Milow vervolgens de succesnummers en MIA’s – in totaal al twaalf, waaronder die voor Beste Live-Act in 2011 – opstapelen.

Ondertussen speelde Milow al vijf keer op de festivalweide in Werchter en bracht hij met ‘Silver Linings’ (met o.a. de ingetogen singles “Echoes in the Dark” en “We Must Be Crazy”) zijn vierde langspeler uit. Daarop profileert hij zich iets meer als singer-songwriter dan als popster, met vooral ingetogen materiaal en arrangementen. Het discrete en overwegend akoestische album is ook bewust een terugkeer naar zijn muzikale roots.

Emma Bale
Zestien is ze pas, maar ondanks die leeftijd heeft Emma Bale al een behoorlijke staat van dienst. Deze singer/songwriter uit het Belgische Sint-Katelijne-Waver wordt voor het eerst door een groot publiek opgemerkt in The Voice Kids, en het is liefde op het eerste gezicht. Ze maakt het nummer ‘All I Want’. Amper een week later staat het nummer op 1 in de iTunes-charts en wordt de zelfgemaakte videoclip een miljoen keer bekeken. Een droomstart, die haar bovendien een gouden plaat oplevert.

En dat is niet alles: Clouseau nodigt Emma uit als speciale gast tijdens hun vier concerten in het Antwerpse Sportpaleis, waar ‘All I Want’ keer op keer een kippenvelmoment wordt. Milow is zo onder de indruk dat hij haar uitnodigt op zijn concert in Tilburg. En ook dat verhaal krijgt een vervolg, want ze mag eind 2015 ook met hem mee op solotournee. 

milow-3.jpg

milow-2.jpg

milow-5.jpg

milow-6.jpg

milow-9.jpg

milow-8.jpg 

 

Artikel delen:

Reageer