Dominicaanse broeders barman voor een avond

Zwolle – Op maandag 18 januari zullen Dominicaanse broeders de bieren tappen in Het Vliegende Paard.

Ter ere van het 800-jarig bestaan van de Dominicaanse orde hebben de broeders een speciaal bier gebrouwen, die de bijzondere naam ‘Zondag’ krijgt. Vanaf 21.00 uur wordt onder muzikale begeleiding van studentenkoor Stukoz het bier binnen gebracht en wordt het verhaal van de Dominicaanse orde door een broeder vertelt. Vervolgens zal het eerste biertje worden aangeboden aan wethouder Jan Brink en de voorzitter van Studenten Overleg Orgaan Zwolle, Johan v/d Graaff.

De broeders zullen hun ‘Zondagbier’ promoten en verkopen. Maar ze gaan ook in gesprek met studenten aan de hand van viltjes met vragen. In Het Vliegende Paard zal het Zondagbier de hele maand verkocht worden.

De broeders, die woonachtig zijn in het klooster aan de Assendorperstraat, lanceren het bier, ter ere van het 800-jarig bestaan van de Dominicaanse orde. Met dit speciaalbier sluiten de broeders aan op hoe de orde ooit begon. In de kroeg van een herberg had Dominicus een goed gesprek over het leven, waarna hij ook andere broeders er op uit zond de goede boodschap te verspreiden. Het gesprek over wat belangrijk is in je leven en hoe je dit richting geeft is ook vandaag de dag nog ontzettend belangrijk.

De broeders willen met dit bier stilstaan bij het leven, het leven helpen te delen en te vieren!

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer