Rick Nieman te gast op Windesheim Zwolle

Zwolle – Donderdag 14 januari is journalist en televisiepresentator Rick Nieman te gast in Uitgelicht, een gastcollegereeks georganiseerd door studenten van de opleiding Journalistiek van Windesheim.

Nieman studeerde Journalistiek en Internationale Betrekkingen in de Verenigde Staten, waarna hij onder andere werkzaam is geweest voor CNN. In 1996 startte hij met het presenteren van het RTL Nieuws, iets wat hij negentien jaar heeft gedaan. In het voorjaar van 2015 maakte Nieman bekend te stoppen met het RTL Nieuws omdat hij zich graag wil richten op andere projecten, zoals zijn nieuwe baan als presentator bij WNL.
Beste nieuwslezer
Naast het RTL Nieuws presenteerde Nieman actualiteitenprogramma’s als De Kwestie, Nieuws aan tafel en Kwestie van kiezen. Ook interviewde hij grote namen als Hillary Clinton, Jan Peter Balkenende en de toenmalige kroonprins Willem-Alexander en prinses Máxima. Nieman is in 2013 uitgeroepen tot beste nieuwslezer van Nederland, schreef twee boeken en pleitte voor lessen over media op scholen. Tijdens zijn bezoek aan Windesheim zal Nieman onder andere vertellen over de boeken die hij geschreven heeft, over hoe om te gaan met ingelaste uitzendingen en over zijn nieuwe baan bij WNL.

Programma en aanmelding
De bijeenkomst is kosteloos toegankelijk en vindt plaats in het Auditorium van Windesheim in Zwolle. De zaal is om 14.00 uur geopend, het programma start om 14.30 uur. Aanmelden voor deze bijeenkomst is gewenst. Dit kan via windesheim.nl/agenda

Uitgelicht
Uitgelicht is een reeks bijeenkomsten georganiseerd door studenten van de opleiding Journalistiek. In een Collegetour-achtige setting vragen studenten, maar ook overige belangstellenden, gerenommeerde journalisten het hemd van het lijf. Eerder waren onder andere Olaf Koens, Art Rooijakkers en Eva Jinek al te gast. Het gastcollege wordt benaderd als televisieshow, waardoor studenten de kans krijgen om zelf het camerawerk, montagewerk, de presentatie en alle andere vormen van journalistiek onder de knie te krijgen.

Artikel delen:

Reageer