Start buurtplatform Stinskracht

Zwolle – Op 15 januari 2016 zal tijdens de nieuwjaarsborrel van Wijkvereniging WVF in Wijkcentrum Het Anker door de StinsKracht Buurtverbinders de lancering van het online buurtplatform www.stinskracht.nl zijn. Wijkwethouder Ed Anker verricht de openingshandeling.

schermafbeelding_2016-01-07_om_11.52.30.png 

Via het gezamenlijk loket met Sociaal Wijkteam Zwolle West bij studio Jobpoint koppelt StinsKracht, het buurthulpinitiatief van wijkvereniging WVF, sinds oktober vrijwilligers aan (buurt)hulpvragen uit de wijk. In de eerste twee maanden hebben ze al 15 matches kunnen maken. Stinskracht is heel blij met dit ‘Noaberschap”! Om ook zonder tussenkomst van het Stinskracht loket de sociale interactie in Westenholte te versterken werken de zogeheten StinsKracht Buurtverbinders aan een online buurtplatform, StinsKracht.nl. Op dit ‘online dorpsplein’ van, voor én door Westenholte weten bewoners elkaar straks te vinden en kunnen ze ontdekken wat er allemaal in de wijk gebeurt.

Er is op StinsKracht.nl niet alleen plek voor bewoners, maar ook voor het lokale verenigingsleven, ondernemers en dienstverlenende organisaties in de wijk. Alle belangstellenden zijn van 17.00 – 18.00 uur van harte uitgenodigd bij de lancering aanwezig te zijn en te proosten op een prettige samenwerking in Westenholte. Zo hopen de StinsKracht Buurtverbinders met elkaar een prachtig voorbeeld voor de andere wijken in Zwolle te creeëren.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer