Periodetitel voor Tabonon en Blazende Veiligheid

Zwolle – De zaalvoetbalcompetitie is afgelopen week na een korte winterstop hervat met wedstrijden uit de Hoofdklasse en 1e Klasse. Tevens werden, zonder in actie te komen, de hoofdklassers Tabonon Sportschool en Blazende Veiligheid periode kampioen en plaatsten zij zich als eerste voor het algemene WRZV kampioenschap, die begin juli wordt gehouden.

In de eerste klasse beet Minoyu Restaurant op een positieve wijze de spits af met een minieme 6-5 zege in een spannend duel tegen Cycloon. De zege werd nog tot in de ‘late’ uurtjes door Minoyu op een gezellige wijze gevierd. Opgezwolle had met een 11-4 winst een makkelijke avond tegen Argos Bebemus. Argos speelde in een nieuwe samenstelling na de fusie met Hoofdklasse, Nico Brillen die vanwege spelerstekort helaas moet terugtrekken uit de competitie. Het affiche tussen Café Lucky en VIPS was een leuk schouwspel, waar VIPS het eerste deel van de wedstrijd in handen had, maar de voorsprong niet tot een goed einde wist te brengen. Het waren bij Lucky vooral Willem Bel en Bertus Finke, die zich lieten gelden en de titelkandidaat een 6-3 zege wisten te bezorgen. Trias kwam met 1-4 tekort tegen De Belgische Keizer.

Bola-Lah! is het jaar goed begonnen met een 5-2 zege op Motivo. Het lijkt er op dat het blessureleed voor de middenmoter eindelijk voorbij is getuige een aardige volle selectie. Diaspora schoot met scherp en versloeg Stip Entertainment met ruime cijfers (9-2). De Gebroeders Postma won, met de van een blessure teruggekeerde Andy van der Meyde, met 9-7 van Dozend.
Ondanks de afgegeven code oranje en rood wisten de heren zaalvoetballers de WRZV hallen goed te bereiken afgelopen woensdagavond. Alle wedstrijden vonden gewoon doorgang en waren er leuke en spannende wedstrijden te zien. Op de late avond stond er aardig veel druk op het duel bij Krijtje FC. Niet zo zeer de wedstrijdspanning, maar des te meer de zenuwen van twee spelers waarvan de vrouwen hoogzwanger thuis zaten. Spelers Marcel de Ruiter en Gerjos Weeling hadden voor alle zekerheid de telefoons meegenomen naar de bank.
 
Er werd natuurlijk ook nog gevoetbald en de nummer twee in de stand won met 5-3 van de Belgische Keizer. Bordeaux Groen leed gevoelig puntverlies door met 5-5 gelijk te spelen tegen subtopper Vastgoed Dalfsen. Een gehavend Europanel, waarvan twee spelers buiten de stad de WRZV hallen vanwege de ijzel niet konden bereiken, wist maar nipt met 9-6 te winnen van YBC. Paal en lat stonden voor Tom Bosma en YBC een beter resultaat in de weg. The Green Room won met 5-2 van ‘laagvlieger’ Poppe Advocatuur en Aqua Comfort Zwartewaterland speelde met 3-3 gelijk tegen Neptunes’12. Blazende Veiligheid gaat ruim aan kop en won de eerste periode titel in de Hoofdklasse B. 
 
In de eerste klasse B is het reuze spannend in de strijd om de eerste periode met vijf ploegen in de top, die qua punten kort op elkaar staan. Koploper AVC won in een fris en sportief duel met 10-5 van Allesoverrechten.nl. Torsades Trois Points deed wat het moest doen en dat was winnen. ZVV Pruts werd met 2-6 verslagen. Ook Ghana’82 deed goed zaken met een 7-4 zege op Karba. Onderin deden pakten Outsport en IJsselhallen belangrijke driepunters door te winnen van Styrinth en Amicitia Fortior.   
 
De volgende competitieronde is op maandag 11 januari en woensdag 13 januari. De wedstrijden starten om 18:30 uur en de toegang is vrij. Verder kunt u voor nieuws, informatie, uitslagen en het programma onze website www.wrzvzaalvoetbal.nl raadplegen. 
Artikel delen: