Onbekende man maakt foto’s in woning

Zwolle – De afgelopen dagen is er bij een bewoner uit de wijk Stadshagen een ongewenste gast in de woning geweest. De persoon wilde iets inspecteren, maar achteraf bleek dat zonder legaal doel te zijn geweest. Misschien dat de man in meerdere woningen foto’s heeft gemaakt. Dat is niet bekend. Zwollenaren worden gevraagd alert te zijn op personen die om onduidelijke redenen foto’s in woningen willen maken.

Er werd dinsdag bij de bewoners aangebeld met de mededeling dat de man van woningcorporatie Delta Wonen is, en liet daarbij vluchtig een pasje zien. De man maakte vervolgens foto’s van een aantal objecten in de woning als de meterkast, keuken en de CV-ketel. Dat was nodig voor ‘onderhoud’, zei de man. Nadat de man weer vertrokken was kwam er een onbehagelijk gevoel boven bij de bewoners. Iets klopte niet, en nadat er contact was opgenomen met de verhuurder bleek dit gevoel ook te kloppen. Deze man was geen medewerker van de verhuurder, en het is nu ook niet duidelijk waarom de man in deze woning is geweest. Het signalement van de man is: ongeveer tussen de 50 en 60 jaar oud, hij had een rond brilletje op, was ongeveer 1,70 m. lang, droeg gemillimeterd grijs haar en een licht ringbaardje. Verder droeg een blauwe jas met daaronder een blauwe broek. Als deze man aan de deur komt wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Vorige week zijn in de Zwaardvegerstraat 2 mannen aan de deur (in ieder geval 2)geweest met de zelfde boodschap, controle meterkast etc.,
  Ze zijn niet binnen gelaten omdat het niet betrouwbaar overkwam.


  ⚠️ Meld

 2. altijd even id vragen wie er ook aan de staan laat ze dan een id door de brieven gooien zo doen wij het ook als we het niet vertrouwen mensen kijk liever alle maal uit wie dan ook aan de deur staan dus vraag aan iedereen de id kaart dat is de beste wat er is wij geloven niemand zo A.U.B kijk uit gr bas en petra


  ⚠️ Meld

 3. hier vorige wk een vaag iemand met een jasje van Engie. met een groot lulverhaal. wou ook mn meterkast in, mn hoog/laag tarief noteren enz. no way!!


  ⚠️ Meld

 4. Momenteel doet Enexis als beheerder van de meter controles en neemt ook de standen op.
  Lijkt mij ook dubbelop tov. de leverancier maar goed, er vloeit geen bloed uit het noteren van meterstanden.

  Maar als je het niet vertrouwd extra vragen naar legitimatie of idd. niet binnen laten.


  ⚠️ Meld

Reageer