Locatie AZC Zwolle mogelijk op Oosterenk

Zwolle – De afgelopen periode is samen met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) hard gewerkt aan een gedegen onderzoek naar geschikte locaties in de stad voor de mogelijke komst van een asielzoekerscentrum. Dat onderzoek is in de afrondende fase, en wordt aanstaande dinsdag besproken door burgemeester en wethouders. Beoogde locatie lijkt het huidige waterschapsgebouw aan de Dr. van Thienenweg in Zwolle, maar de gemeente kan dat niet bevestigen.

schermafbeelding_2016-01-07_om_17.21.19.png 

Onderdeel van de zorgvuldige wijze waarop de gemeente samen met de stad willen bespreken hoe een geschikte locatie voor een AZC ook daadwerkelijk gerealiseerd kan worden, is het informeren en betrekken van belanghebbenden, met name omwonenden en instellingen en organisaties in de omgeving. Dat gebeurt zo snel mogelijk, nadat het college het locatieonderzoek heeft kunnen beoordeeld op onder meer de factoren beschikbaarheid, bruikbaarheid, betaalbaarheid en bereikbaarheid. Met omwonenden van de beoogde locatie willen we verder praten over zaken als bespreekbaarheid en beheersbaarheid. Op donderdag 7 januari 2015 melden media dat het huidige gebouw van Waterschap Drents Overijsselse Delta op bedrijventerrein Oosterenk in beeld is voor een asielzoekerscentrum.

Met het oog op de hierboven beschreven zorgvuldigheid gaat de gemeente voor woensdag nog niet inhoudelijk in op vragen daarover. Het betrekken van belanghebbenden gebeurt, zo zeg tde gemeente, vanzelfsprekend niet via de krant of andere media, maar met een persoonlijke brief en uitnodiging voor een informatieavond. Naar verwachting kan dat dinsdag 12 januari, en zal een informatieavond voor belanghebbenden een week later plaatshebben.

Artikel delen:
Reacties 95
 1. Mooi, dan kunnen we hier verder gaan het verkondigen van racistische nonsens.

  Ooof natuurlijk constructief meedenken over een goede locatie voor een nieuw AZC, maar dat zal wel weer niet.  ⚠️ Meld

 2. Gaaf! Laat maar komen! Hoe meer hoe beter! Het liefst in ieder stadsdeel een AZC! Dat zal al die blanke christelijke discriminerende racisten leren! 😀


  ⚠️ Meld

 3. Op ongeveer dezelfde plek heeft toch jaren een AZC gestaan? Kan me niet herinneren dat daar ooit echt ‘ophef’ over geweest is.


  ⚠️ Meld

 4. WLZ, plaats dit soort berichten maar niet meer, er volgt weer een diarree van haatreacties, triest, maar wel waar. De afgelopen periode zijn er 0!!!! problemen met de opvang van vluchtelingen geweest en als ik het nieuws zo volg valt het over de hele linie in Nederland heel, heel erg mee. We zijn een land van ontevreden en hatende droeftoetetrs zonder empathie geworden. Beschamend!


  ⚠️ Meld

 5. Een paar haatzaaiers laten zich overal gelden. Desnoods met geweld. Je kent de figuren van Geldermalsen. Heb vertrouwen in de ruime meerderheid die voor hup aan vluchtelingen is. Zeker in ons mooie en sociale Zwolle!!


  ⚠️ Meld

 6. Wakker worden lieve Leonardo.

  do 07 jan 2016, 14:31 door Rob Savelberg
  WEIL AM RHEIN –
  Onder de sterk aanzwellende stroom seksuele misdrijven van asielzoekers tegen Duitse meisjes is er nu ook een geval met een Nederlands tintje. In de grensplaats Weil am Rhein zijn twee minderjarige meiden door vier Syrische vluchtelingen verkracht. Dat liet de politie gisteren desgevraagd aan De Telegraaf.
  Een van de asielzoekers, de veertienjarige Ahmad O., is woonachtig in Nederland. De andere daders waren eveneens veertien, vijftien en 21 jaar, en staan in Duitsland geregistreerd. Het kwartet maakte zich tijdens de jaarwisseling schuldig aan groepsverkrachting.
  De vijftienjarige dader kende de twee meisjes van 14 en 15 jaar. Hij nodigde ze uit in de woning van zijn 21-jarige broer. Daar kwam het tot handtastelijkheden, waarna de vier zich aan de meiden vergrepen. Na een kwelling van een dik uur konden ze zich bevrijden en de politie bellen.
  Na korte tijd werden de daders gearresteerd. Drie zitten er nog vast, de vierde is gevlucht, nadat hij in een tehuis voor minderjarigen was geplaatst. ,,We hebben hier vaker problemen met vluchtelingen⤽, geeft commissaris Ernst volmondig toe. ,,Ze begaan seksueel getinte delicten met vrouwen.⤽  ⚠️ Meld

 7. Lijkt hier Noord-Korea wel, als je ergens tegen bent, moet je je mond houden. Vorige week Sanne Wallis-de vries op tv ook al, dat mensen dan maar hun mond moesten houden als ze er tegen waren.


  ⚠️ Meld

 8. Zeker een toplocatie voor de “vluchtelingen”………
  -Ziekenhuis- alleen de weg oversteken
  -gratis thuis wedstrijden van PEC bezoeken om de beurt(wordt door de coa geregeld)
  -Naar de winkel voor de boodschapjes naar Spar dan in dit geval.lekker in de buurt
  En zo zijn er nog meer voordelen voor die mensen…

  Benieuwd hoe lang het duurt tot de echte ellende gaat beginnen…  ⚠️ Meld

 9. Aboauli, gebeurt ook. Dus dat is net zo erg. En moslims zijn dus helemaal geen gevaar. Nergens aanslagen, nergens moordpartijen, IS is een verzinsel, net zoals Charlie Hebdo, misstanden in AZC’s en andere vormen van overlast. De wereld wordt overspoeld met mooie dingen in de naam van Allah. Wat een vredelievende, respectvolle religie is het ook. De aanhangers ervan gaan ons heel veel moois brengen.Zo, ga je nu gerust slapen?

  @Pas op, je verstoort de roze schijnwereld van Leonardo! Ga’s weg met die realiteit en feiten. veel te lastig.


  ⚠️ Meld

 10. @br, er heeft vlak naast dir locatie jarenlang een AZC gezeten, dat heeft ook zo veel ellende opgeleverd hé.

  En naar de spar zullen ze wel niet gaan, veels te duur.


  ⚠️ Meld

 11. Die ellende begint niet..omdat iedereen te bang is.
  Wij laten alles maar toe. Ze geven zoveel geld uit aan vluchtelingen..en de voedselbank staat voor de kerstdagen te bedelen of je misschien een paar boodschappen voor de arme Nederlanders wil doen,
  Nou ik trap er niet in..wij boodschappen doen en de staat denkt mooi: als de Nederlanders elkaar nou aan het vreten houden, kunnen wij wat extra’s voor de vluchtelingen gebruiken! Moet niet gekker worden hier.


  ⚠️ Meld

 12. @ewaldo, bang zijn voor een hele bevolkingsgroep omdat terroristen aanslagen plegen en er wel eens een incident met asielzoekers gebeurd is nogal bekrompen. Of ben je ook bang voor alle blanke westerse mensen?


  ⚠️ Meld

 13. Ik denk dat er weinig andere plekken zijn die ‘beter’ zijn. Niet in een wijk, wel voorzieningen in de buurt zoals de spar.
  Wel zijn het ziekenhuis, de Ambelt, de Thorbecke en de Twijn mogelijk ‘risico’ factoren. Althans, dat kan ik mij voorstellen.


  ⚠️ Meld

 14. @harm, ik heb op de thorbecke gezeten, en alle klasgenoten die ik uit het nabijgelegen AZC had waren vriendelijke jongens en meisjes, waarvan ik met sommige nog steeds contact hebt. Heb dat nooit echt als een risico ervaren.
  @br, de mensen die voorheen in het oude AZC zaten gingen voornamelijk naar de aldi.


  ⚠️ Meld

 15. bron: Nu.nl

  De aanrandingen in Keulen tijdens oudjaarsnacht, zouden volgens anonieme politiebronnen wel degelijk zijn gepleegd door asielzoekers uit Syrië die nog maar kort in Duitsland verbleven.
  Slechts een klein deel van de groep was van Noord-Afrikaanse afkomst, zeggen de bronnen tegen de Welt am Sonntag. De meesten zouden Syriërs zijn.

  Volgens de bronnen zou de politiechef van het politieteam in Keulen de waarheid hebben verbloemd. De politie in Keulen liet eerder nog via officiële wegen weten dat er geen aanwijzingen waren dat het om asielzoekers zou gaan.  ⚠️ Meld

 16. @ewaldo, ten eerste is dat niet echt wat ik noem een lang stuk. Ten tweede, een column van een islamofoob vind ik verder niet echt belangerijk en zal mij niet opeens van mening doen veranderen.


  ⚠️ Meld

 17. Bericht door Abouali, op 7 januari 2016 18:39
  @ewaldo, bang zijn voor een hele bevolkingsgroep omdat terroristen aanslagen plegen en er wel eens een incident met asielzoekers gebeurd is nogal bekrompen.

  Ik denk (zonder voor Ewaldo te willen spreken) dat hij/zij bang is voor de gevolgen van een bepaalde ideologie. Een ideologie welke in het gedachtengoed van de aanslagplegers huist. Die angst lijkt mij legitiem, helaas.


  ⚠️ Meld

 18. Jaja. Niets dan goeds over de gelukszoekers. Sla de media er op na massa aanrandingen in Duitsland. Hetzelfde kon net voorkomen worden in Finland. Verzamelen en afvoeren. Retour afzender. Ga daar in je eigen omgeving met de eigen normen en waarden maar de prachtige, vredelievende Islam te grabbel gooien. Het is nie was ent wordy nooit wat. Amen


  ⚠️ Meld

 19. @ewaldo, ten eerste is dat niet echt wat ik noem een lang stuk. Ten tweede, een column van een islamofoob vind ik verder niet echt belangerijk en zal mij niet opeens van mening doen veranderen.

  Het typeren van islamcritici als ‘islamofoob/racist/angsthaas/Nazi/PVV’er is een beetje voorspelbaar. Ik stel vast dat je zoals gebruikelijk de inhoud negeert. Dat is passend bij hoe types zoals jij met feiten omgaan. Terwijl gezond denkend Nederland je uitlacht en zielig vindt…


  ⚠️ Meld

 20. De inhoud van een column zal mij nooit interesseren, aangezien columns opniniestukken zijn en iedereen daarin mag zeggen wat hij of zij wil. Dit betekend dus dat er geen rekening met feiten gehouden hoeft te worden. Dus wat zou ik mij van de inhoud van een column moeten aantrekken?


  ⚠️ Meld

 21. Mythe: Nederland wordt overspoeld met vluchtelingen

  Feit: er zitten op dit moment 49.565 vluchtelingen in de opvang in Nederland. Nederland heeft ongeveer zesduizend dorpen, steden en plaatsen. Dat betekent dat als iedere gemeenschap twee gezinnen (zeven mensen) zou opnemen, al die vluchtelingen een plek zouden hebben. Hoezo overspoeld?

  Mythe: ze komen helemaal niet uit Syrië

  Feit: de helft van de vluchtelingen komt uit Syrië. Van de andere helft komt het overgrote deel weer uit Eritrea, Ethiopië, Irak en Afghanistan.

  Eritrea is niet zo bekend als Syrië, maar daar heerst een van de meest nare dictaturen in de wereld, vergelijkbaar met Noord-Korea. Hier kun je een waslijst van de misdaden van dit regime lezen, samengesteld door de Nederlandse overheid. Hier is de wikipedia-pagina: ⤽Human rights in Eritrea are viewed as among the worst in the world⤽. De Ethiopiërs zijn uit Eritrea afkomstig, maar hebben de Ethiopische nationaliteit.

  Wie niet weet waarom mensen uit Irak en Afghanistan vluchten, moet onder die steen vandaan komen waar hij de afgelopen 10 jaar gezeten heeft.

  Het is op basis van de gegevens van het COA niet te zeggen uit welke landen de vluchtelingen komen die teruggestuurd worden. Op basis van de Europese gegevens lijkt dat dat vooral Albanezen zullen zijn. Overigens wordt een op de drie asielzoekers in Nederland teruggestuurd.

  Mythe: Iedereen is ertegen dat er meer vluchtelingen komen

  Feit: Het overgrote deel van de Nederlanders vindt het prima als er een asielzoekerscentrum in de buurt komt. Uit een opiniepeiling van I&O Research blijkt dat twee derde van de Nederlanders de stelling ??Het is onze morele plicht om asielzoekers in Nederland fatsoenlijk op te vangen?? ondersteunt. Ook als je het persoonlijk maakt, blijven mensen voor fatsoenlijke opvang: slechts een op de vijf is er onder alle omstandigheden tegen, dat er een AZC bij hun in de buurt komt.

  Wat ook interessant is: mensen die in de buurt van een AZC wonen, zijn positiever over de komst van vluchtelingen dan de gemiddelde Nederlander. Slechts een op de zes ervaart ernstige overlast, terwijl de helft dat verwachtte. Daarbij moet ook nog aangetekend worden, dat een heel deel van die ??overlast?? heel betrekkelijk is: langere rijen bij de pinautomaat geldt ook als overlast.

  De groep Nederlanders die pertinent tegen vluchtelingen is, concentreert zich vooral in de PVV. Bij alle andere partijen is een ruime meerderheid voor opvang.

  Mythe: Er moet meer aan opvang in de regio gedaan worden. De Arabieren moeten hun eigen probleem oplossen.

  Feit: In Jordanie, dat naast Syrie en Irak ligt, is bijna een op de tien inwoners vluchteling. In Libanon is dat een op de vijf. Met andere woorden: de Arabische landen liggen krom om vluchtelingen op te vangen, en wij kunnen best een handje helpen.

  Bazenquote van de Verenigde Naties over Jordanie: ⤽Jordan provides asylum for a large number of refugees, including from Syria and Iraq. It has granted Syrian refugees access to services, such as health and education. Jordan continues to demonstrate hospitality, despite the substantial strain on national systems and infrastructure.⤝

  Mythe: Vluchtelingen pikken onze huizen in

  Feit: De woningnood is de schuld van het kabinetsbeleid. We slopen ieder jaar 14.000 betaalbare woningen, we verkopen er 15.000 aan de vrije markt, en we verhogen de huur van de rest. Als we de sociale woningbouw de afgelopen dertig jaar op peil gehouden hadden, dan waren er nu een half miljoen extra huizen geweest, en dan hadden we de vluchtelingen zonder probleem een huis kunnen geven.

  Mythe: Nederland is het braafste jongetje van de klas

  Feit: de Nederlandse bevolking is 3.3% van de EU, en we vangen 3.6% van de vluchtelingen op. We doen dus een klein beetje meer dan ons deel, maar we moeten dan ook compenseren voor landen als Kroatie, met een fantastische 35 vluchtelingen (nee, geen 35 duizend, 35) en Slowakije met 15 vluchtelingen.

  Mythe: vluchtelingen kosten bakken met geld

  We hebben het al eens eerder becijferd: een vluchteling kost iets van 20 a 30 duizend euro. Als er dus 60.000 binnenkomen, dan kost dat ongeveer 1,2 miljard. Dat klinkt veel, totdat je bedenkt dat er in 2016 in totaal 261.1 miljard uitgegeven gaat worden. Met andere woorden, van iedere honderd euro die die Nederlandse overheid uitgeeft, gaat er 50 cent naar vluchtelingen. Het wordt al helemaal wisselgeld als je bedenkt dat Nederland ieder jaar 47 miljard misloopt omdat we het oké vinden dat grote bedrijven hun belastingverplichtingen niet nakomen.

  Ben je tevreden met dit stuk? Steun mij dan op Patreon!

  Update: naar aanleiding van discussie op twitter, hier een bonus-feit:

  Mythe: de vluchtelingen die uit Syrie claimen te komen, hebben valse paspoorten.

  Feit: Er is geen enkele aanwijzing dat de gemiddelde vluchteling aan een vals paspoort kan komen dat niet door de Nederlandse overheid als vals erkend zou worden. Toen journalist Harald Doornbos een vals Syrisch paspoort regelde voor mark rutte, antwoordde de staatsecretaris in de ontstane ophef dat de Nederlandse regering vrij goed is in het herkennen van valse Syrische paspoorten, of van paspoorten die gebaseerd zijn op een echt paspoort.

  Quote: ⤽De KMar beschikt over veel expertise voor het herkennen van valse documenten en «look a likes» die gebruik maken van echte documenten. Daarnaast heeft de KMar technische hulpmiddelen ter beschikking en wordt bij de minste twijfel een document nader onderzocht. Syrische paspoorten [zijn] voorzien van beveiligings- en echtheidskenmerken. Manipulatie daarvan wordt tijdens de controle veelal herkend.⤝

  Het is bekend dat IS valse syrische paspoorten kan maken. Wie echter denkt dat de gemiddelde vluchteling vriendjes is met IS, is even vergeten waarom die mensen uberhaupt op de vlucht zijn.

  Cijfers COA: https://www.coa.nl/nl/over-coa/cijfers

  Cijfers Eurostat: http://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/File:First_instance_decisions_by_outcome_and_recognition_rates,_30_main_citizenships_of_asylum_applicants_granted_decisions_in_the_EU-28,_3rd_quarter_2015.png

  UNHCR over Jordanie: http://www.unhcr.org/pages/49e486566.html

  Woningnood: Ze pikken onze huizen in. http://publieketribune.net/ze-pikken-onze-huizen-in/  ⚠️ Meld

 22. Je trekt wel heel kromme conclusies (‘iedereen mag zeggen wat hij of zij wil, dit betekent dus dat er geen rekening met feiten gehouden hoeft te worden’). Waar slaat je redenatie op? Dus als je mag zeggen zegt wat je wilt is het niet waar?
  Maar oke, het is duidelijk. je loopt opnieuw krampachtig weg voor de inhoud. Valt me enerzijds tegen, maar misschien had ik in jouw geval hetzelfde gedaan.  ⚠️ Meld

 23. De beste plek is ergens diep in het bos. Ver weg van de bewoonde wereld waar ze niets aan kunnen richten. Gezellig samen met de voorstanders. Zo langzamerhand heb ik mijn buik vol van die gasten. Er gaat geen dag voorbij en er gebeurd wel iets negatief. Het wordt tijd dat Geert aan de macht komt. Weren die gasten met dat klote geloof


  ⚠️ Meld

 24. @ewaldo de inhoud van die column zijn de bevindingen van iemand die zichzelf islamcriticus noemt. Wat zou ik met die bevindingen moeten behalve ze ter kennisgeving aannemen?


  ⚠️ Meld

 25. Ik verbaas met er steeds weer over dat mensen zoals aukje roepen dat je je mond moet houden als je het ergens niet mee eens bent. Het zijn juist de tegenstanders van asielzoekers, of gelukszoekers zoals ze die mensen noemen, die de grootste monden hebben en het hardste schreeuwen. Zie alle inspraakavonden die er over AZC’s zijn geweest door het hele land. Het gajes met de grootste bekken proberen door ongenuanceerde feiten als waarheden te verkondigen hun gelijk te halen. Als dat dan niet lukt wordt de boel maar vernield. Alle middelen worden uit de kast gehaald om mensen die op de vlucht zijn voor oorlog te intimideren en zich niet welkom te laten voelen.
  Ieder negatief krantenbericht over asielzoekers wordt gebruikt om haat te zaaien…… Alleen negatieve berichtgeving wordt voor waar aangenomen. Natuurlijk is ieder incident er één teveel en natuurlijk moeten asielzoekers zich aanpassen aan onze wetten. Maar om in de termen van de racisten, angsthazen en haatzaaiers te blijven. Als er onder al die miljoenen asielzoekers die ons land en Europa overspoelen een paar duizend rotte appels zitten, dan is dat procentueel gezien gelukkig ontzettend weinig.


  ⚠️ Meld

 26. Wat is jouw aversie tegen islamcritici? Bang dat ze gelijk hebben? Of kun je moeilijk tegen kritiek op die religie? Als je lef had, kun je inhoud en auteur scheiden. Als je een goedkoop excuus zoekt en de waarheid niet onder ogen wil zien, haal je ze door elkaar.


  ⚠️ Meld

 27. Hier een rapport jeugdzorg Zwolle uit 2007.

  http://kt.darkfire.nl/informatie/rapportjeugdzorgzwolle.pdf

  Indien in dat jaar 20% van de zwolse jongeren 0-19 jaar en citaat:

  “Allochtonen zijn in de zwaardere vormen van de jeugdzorg
  sterk oververtegenwoordigd. Een eerdere hulpverlening is noodzakelijk en ook mogelijk omdat al op zeer jonge leeftijd de
  risicojongeren ??herkend?? kunnen worden. Met name door het opgroeien tussen twee culturen krijgen veel allochtone jongeren problemen.

  [/b]

  Daarom ben ik van baan verwisseld en wil nooit meer in de zorg werken. Want ik ben een blanke niet islamitische vrouw en weiger om tolerant te zijn tegen intoleranten. En heel vaak heeft het ergens mee te maken.

  Weg met het AZC en de islamitische gelukeisers. Er komen toch alleen maar mannen in.  ⚠️ Meld

 28. Weren die gasten met dat klote geloof

  Alle religies de wereld uit, dan kunnen de winkels ook op zondag open, is dat ook opgelost. Nooit meer oorlog.


  ⚠️ Meld

 29. @ewaldo wat begrijp jij niet aan columns? De desbetreffende column is een verhaaltje getypt door iemand die zij ei kwijt wil. Niet echt hoogdravende wetenschappelijke literatuur, wat moet ik van de inhoud vinden van iemands al voorafbepaalde mening over een onderwerp?


  ⚠️ Meld

 30. Zo hoort het hier ook:

  Slowakije wil geen islamitische vluchtelingen opnemen. Dat zei premier Robert Fico vandaag in reactie op de gebeurtenissen in onder andere Keulen en Hamburg, waar vrouwen tijdens de jaarwisseling zijn aangerand.

  “We willen niet dat in Slowakije van alles kan gebeuren, zoals in Duitsland”, aldus Fico op een persconferentie. Slowakije ging eerder, net als Tsjechië, Hongarije en Roemenië, niet akkoord met de verdeelsleutel van de Europese Unie voor vluchtelingen. Slowakije moet 802 vluchtelingen opvangen.

  In 2015 vroegen 169 mensen asiel in Slowakije, maar werd dat slechts verleend aan acht van hen.


  ⚠️ Meld

 31. @abouali: ik vrees toch dat ewaldo gelijk heeft. Je blijft ver weg van de inhoud van het artikel. Ik denk zelfs dat je wetenschappelijk bewijs over bijvoorbeeld de oververtegenwoordiging van moslims bij misdrijven zou toeschrijven aan een onjuiste onderzoeksmethodiek. Daarover gaat de column. Maar ook dat wil je niet zien. Van mij mag je. Maar het is wel zwakjes van je.


  ⚠️ Meld

 32. Vandaag, aanslag in parijs, paar dagen geleden massale groepsverkrachting. wat halen we binnen! stop met dat gutmensch gedoe. Het is klaar. 3 miljard naar moslim Turkije en NIET EEN vluchteling opgevangen in de regio.

  Begrijpen jullie eigenlijk wel dat dit alleen maar erger gaat worden?


  ⚠️ Meld

 33. @belinda. Waanzin dat je daardoor uit je beroep gestapt bent! ik hoop voor je dat je iets beters gevonden hebt. helaas zal de waanzin door gaan.


  ⚠️ Meld

 34. @belinda: Slowakije gaat wel heel kort door de bocht. Er zijn genoeg moslims die een bijdrage leveren aan onze maatschappij, niet stelen, mishandelen, intimideren, geen misbruik van sociale voorzieningen maken. Die zijn wat mij betreft van harte welkom. De probleemmoslims niet. We hebben al genoeg te stellen met onze eigen probleemgroepen zoals kampers en andere onderlagen uit de bevolking. Maar dat is geen reden om nog meer rotzooi uit Arabische landen te importeren. Dus de goeie zijn van harte welkom, wie dat niet is linea recta retour afkomst of de Noordzee in. Weten ze ook precies waar ze aan toe zijn van tevoren, krijg je ook geen discussies en scheelt veel, heel veel geld. Durven ze dat niet aan, dan zoeken ze maar een ander land. Merkel heeft er alle vertrouwen in dat ze het daar gaan schaffen. De bevolking inmiddels wat minder.


  ⚠️ Meld

 35. Ik word hier heel stil van.
  Wat een felle reacties.
  Vluchtelingen, echte vluchtelingen doen dat niet voor hun plezier.
  Wie gaat eens met die mensen zelf in gesprek voordat ze hier van alles roeptoeteren ?
  Helaas hebben de goeden weer onder de kwaden te lijden.
  Laten we ons daarin niet meeslepen.
  Die kwaden (en goeden) hebben we ook onder de Zwollenaren.


  ⚠️ Meld

 36. Daarom ben ik van baan verwisseld en wil nooit meer in de zorg werken. Want ik ben een blanke niet islamitische vrouw en weiger om tolerant te zijn tegen intoleranten.

  Heel verstandig, je was dus niet geschikt. Professioneel dat je dat toegeeft. Compliment.


  ⚠️ Meld

 37. @vdberg. niet geschikt? het weigeren van het tolerant zijn tegenover intolleranten zegt NIETS over geschiktheid. en het zegt ALLES OVER DE INTOLLERANTEN. maar je compliment zal gemeend zijn.


  ⚠️ Meld

 38. Linkse partijen hebben hechte banden met de asielindustrie. De PvdA zit in de tang van deze belangenclubs (vandaar de moeilijkheden met het kinderpardon) en GroenLinks is praktisch zo??n belangenclub ?? Femke Halsema is voorzitter van Stichting Vluchteling en GroenLinks-senator Strik is bestuurslid bij Defence for Children. Dat heeft zijn weerslag in de moties van deze partijen. Niet heel gezond.
  Het is dus verklaarbaar waarom links klaagt over ons asielbeleid. Maar waarom gaat rechts (met uitzondering van de PVV) hier nauwelijks tegenin? Omdat die partijen de afgelopen jaren direct of indirect aan de macht zijn geweest en een streng asielbeleid beloofd hebben. Als links dat aldus framet, is dat voor rechtse partijen alleen maar gunstig, want het lijkt alsof ze woord houden. Het tegendeel is echter waar: maar liefst 58% van de asielaanvragen wordt door Nederland gehonoreerd, tegen een Europees gemiddelde van 27%. Dus nee: streng is de wetgeving niet, zeker niet als we denken aan de twee pardonregelingen van de afgelopen jaren. Daarmee is de mythe van hardvochtige immigratiewetgeving doorgeprikt.
  De tweede mythe is die van de hulpindustrie als een kleine kern van halfzachte slobbertruien die zich uit overtuiging inzetten voor asielzoekers. Die mythe moet ook doorgeprikt: DE ASIELINDUSTRIE IS BIG BUSINESS. Vluchtelingenwerk is daar een pijnlijk voorbeeld van. Het bestiert vanuit een duur Amsterdams kantoorpand een organisatie met een jaaromzet van vijftig miljoen euro. De stichting wordt geleid door een directeur die 113 duizend euro per jaar verdient. In 2012 ?? laatst beschikbare cijfers ?? gaf Vluchtelingenwerk 1,1 miljoen euro uit aan lobbypraktijken. Dit is actievoeren met groot geld, niet wat we associëren bij het zorgvuldig opgebouwde beeld van een kneuzig belangenclubje.
  Tot slot nog even de kosten: die liggen voor een groot deel bij u. Hoewel de Postcodeloterij graag de portemonnee trekt voor dit soort activisten, is de overheid een trouwe donateur. Vluchtelingenwerk krijgt bijvoorbeeld miljoenen belastinggeld van het ministerie van Veiligheid en Justitie.  ⚠️ Meld

 39. De ??verrassing?? van 2016 is dat een enorm aantal ??vluchtelingen?? Nederland als ideale bestemming ontdekken zal: veel ⤽goetmenschen⤝, alles gratis en zakgeld toe. Ik schrijf ??verrassing?? tussen aanhalingstekens, want natuurlijk is dat voor de goede waarnemer geen verrassing. En het is al helemaal geen verrassing in de zin dat we er blij mee moeten zijn??

  Onze reageerders ?? van regeren is geen sprake ?? zullen echter net als in 2015 heel verbaasd doen alsof ??niemand zulke aantallen had kunnen voorzien??. Maar dat is maar schijn en hoort bij de grote misleiding. Het CBS kondigde immers voor 2016 al de komst van 240.000 migranten aan. En dat aantal zal volgens datzelfde CBS de komende drie jaar niet afnemen. Grote vraag: hoe komen ze aan dat cijfer? Je zou haast denken dat Nederland al voor dit aantal getekend heeft, wat ook meteen zou verklaren waarom Samsom vindt dat 200.000 ??vluchtelingen?? moet kunnen ??


  ⚠️ Meld

 40. En let wel, dat is 200000 keer aantal gezinshereniging. ga zaterdag eens naar de markt in de binnenstad. kom je mij ook tegen, ik ben die Nederlander die daar loopt.


  ⚠️ Meld

 41. Het is hopen op een snelle politieke omslag. In Duitsland beginnen de eerste verschijnselen hiervan zich al te manifesteren. De naïviteit van Merkel en de leugens van de burgemeester van Keulen worden ongetwijfeld afgestraft. Zeker nu zelfs een niet-anonieme politie bobo aangeeft wie er in grote getalen verantwoordelijk zijn voor de massa-aanrandingen. Ik hoop dat de Duitse grundlichkeit bij het oplossen van deze problemen in ere wordt hersteld.  ⚠️ Meld

 42. Alle religies de wereld uit, dan kunnen de winkels ook op zondag open, is dat ook opgelost. Nooit meer oorlog.

  Bullshit Mike, meeste oorlogen gaan uiteindelijk gewoon om geld!!


  ⚠️ Meld

 43. Feit 1: er waren 1000 relschoppers in Keulen, feit 2: van die 1000 waren er zo’n 80 die vrouwen aangerand/verakracht hebben, feit 3: Dat is een kleine minderheid, feit 4: In Nederland zijn er niet of nauwelijks problemen met de opvang van vluchtelingen, feit 5: In Zwolle zijn er 0!!! incidenten met vluchtelingen geweest.

  Conclusie: Lang niet alle moslimmannen/vluchtelingen zijn verkrachters/crimineel. Andere conclusie is: Veel haat in Nederland ten opzichte van de Islam/Moslims/Vluchtelingen. Gebaseerd op halve waarheden, wat het alleen maar treuriger maakt.


  ⚠️ Meld

 44. feit 6: Leonardo verdraait feiten, vergoeilijkt en ontkent missstanden. Eigenlijk valt het in Keulen wel mee, van de 1000 hebben er maar 80 vrouwen aangerand. Waar hebben we het over?
  Wat een schandalige uitspraken!

  Logisch: niet alle moslimmannen/vluchtelingen zijn verkrachters/crimineel. Maar…. in Keulen waren vrijwel alle verkrachters/criminelen wel moslimmannen/vluchtelingen. Hoe verklaar je dat/ Inburgeringsprobleempje? De schuld van de vrouwen?

  En het zou mooi zijn als de aversie tegen deze groep gebaseerd was op halve waarheden. De waarheid is anders: als jij terreuraanslagen, massa-aanrandingen, intimidatie en verkrachting als halve waarheden betitelt is dat een grove belediging naar de slachtoffers.
  Maar liever bukken voor je moslimmaatjes, dan de realiteit van slachtoffers en cijfers onder ogen zien,blijkbaar. Of google maar op incidenten AZC , christenen en homo’s die zich onveilig voelen in een AZC, schoonmaaksters in een AZC etc. Of kloppen die berichten niet?


  ⚠️ Meld

 45. Leonardo, koop eens een ander bril en als je er nog niet één hebt, schaf er dan een aan.
  Bijvoorbeeld 1, 2 en 3: Als je de aantallen moslim relschoppers in Keulen afzet tegen het inwonertal is een schrikbarend hoog percentage moslims crimineel bezig.
  4 en 5: Hopelijk begrijp je een keer dat gegevens die de “overheid” aan jou verstrekt compleet onvolledig zijn. De term “onder de pet houden” is je waarscijnlijk niet bekend.


  ⚠️ Meld

 46. Ewaldo en anderen; Begrijpend lezen is erg moeilijk he? Ik ben geen wegkijker of “links gutmensch”, criminelen moeten worden gestraft, asielzoekers/vluchtelingen crimineel dan hebben ze in West-Europa niets te zoeken en moeten ze terug. Maar ALLE moslims/vluchtelingen/asielzoekers afrekenen op criminelen onder die groepen is niets anders dan walgelijk en belachelijk. Net zo walgelijk als het verkrachten van vrouwen. Dit is mijn laatste reactie op jullie vuilspuiterij. Succes verder.


  ⚠️ Meld

 47. @leondardo @ 11:25 uur

  plaat voor je kop en nu steek je de kop ook nog eens int zand

  Ewaldo en anderen; Begrijpend lezen is erg moeilijk he? Ik ben geen wegkijker of “links gutmensch”,

  Dit is mijn laatste reactie op jullie vuilspuiterij. Succes verder.

  :o:o:o


  ⚠️ Meld

 48. En weer gaat de discussie over het eigen gevoel.
  Feiten gaan over en weer. Feiten die goed uitkomen bij het uidragen van je eigen mening. Feiten die dat tegenspreken, tja daar stappen we watgraag overheen. Komt namelijk niet uit, want stel je voor dat je je mening enigszins aan moet passen. Dat kan natuurlijk niet, want stel je voor dat je geen gelijk hebt.
  Dit principe geldt voor voorstanders én tegenstanders in bovenstaande discussie. Sterker nog, dit zie je overal ook in de politiek, in de media, enzovoort. Niemand is namelijk onafhankelijk, hoe hard men ook roept.

  Ikzelf (en dat is dus een mening) vind dat ieder mens het recht heeft op een normaal en menswaardig bestaan. En daarbij maakt het niet uit of hij groen, geel, bruin of kleurloos is. Daarbij maakt het ook niet uit of hij Atheïst is, Boedhist, Christen of Moslim is.
  Daarbij moeten wetsovertreders hard aangepakt worden, volgens onze wetten.
  Het genaraliseren van bevolkingsgroepen voegt hier volgens mij niets aan toe.
  Ook hier verziekt een kleine groep extremisten het voor de overgrote meerderheid.


  ⚠️ Meld

 49. Het genaraliseren van bevolkingsgroepen voegt hier volgens mij niets aan toe.
  Ook hier verziekt een kleine groep extremisten het voor de overgrote meerderheid.

  Het mooie van die kleine groep extremisten is dat ze zeer goed aanwijsbaar zijn. Als je de hele groep pakt, pak je automatisch ook de kleine groep extremisten. Ter vergelijking: als je in het ziekenhuis bestraalt wordt, valt je haar uit. Terwijl daar geen kwade cellen inzitten! Maar omwille van het behouden van haar niet bestralen is op langere termijn fataal. Zo werkt het ook met de tolerantie naar de islam. Door laten woekeren van tumoren is het domste dat je kunt doen. Als gericht aanpakken niet mogelijk is, dan maar iets minder gericht, maar nog steeds effectief.


  ⚠️ Meld

 50. De islam is een achterlijke godsdienst met waarden en normen die hier niet passen. Wij gaan wel betalen voor deze gelukszoekers? Ik wil voorstellen dat de voorstanders een gezin in huis nemen en ook het onderhoud ervan betaald. Mooi is dan ook dat je een dochter hebt voor het vermaak. Zo ontlast je de tegenstanders. Deal?


  ⚠️ Meld

 51. Het is niet zo moeilijk: als je de grote groep weigert, loop je ook geen risico op de kleine groep die het verziekt. Daar komt bij dat die grote groep ook handenvol geld kost, dus waarom zou je ze binnenhalen ? Weigeren betekent meer veiligheid, minder woningnood, minder criminaliteit, minder terreur, minder uitkeringen, minder druk op de zorg. Zet dat eens af tegen de voordelen van toelaten en maak het sommetje. Logisch redeneren brengt vaak verrassend heldere inzichten.


  ⚠️ Meld

 52. Ik weet niet of ik tot de vaste kliek wordt gerekend, maar de reden dat ik hier nog niet eerder op heb gereageerd is omdat ik denk dat dat toch niet zoveel zin heeft. De tegenstanders zullen tegenstanders blijven en de voorstanders zullen toch wel voorstanders blijven, ongeacht wat ik hier schrijf.

  Er is in ieder geval uit het verleden wel gebleken dat de multiculturele samenleving op veel punten mislukt is en dat de ‘knuffelcultuur’ van bijvoorbeeld de PvdA er niet echt voor zorgt dat het beter gaat. Ik vind dat er teveel voorbeelden zijn waarbij het met bepaalde groepen niet lekker loopt en ik heb niet de illusie dat dat de komende 10 jaar veel beter gaat worden.

  Daarom ben ik het wel eens met corr, dat wanneer je wil voorkomen dat een kleine groep het verziekt voor de rest, dat je dan ?berhaupt die groep beter niet kunt toelaten en dat we het geld ook wel veel beter kunnen gebruiken voor andere zaken.


  ⚠️ Meld

 53. Zijstap ivm rare redenering:
  Er is een kleine groep voetbalhooligans die het verziekt voor de rest van de voetballiefhebbers. Gaan we dan alle voetballiefhebbers meldingsplicht geven? Ook dit kost wekelijks veel geld aan politieinzet.

  Andere weerlegging:
  (Helaas wordt deze verschrikkelijke ziekte gebruikt in deze discussie)
  Op niet al te lange termijn is het mogelijk een tumor met lasers zéér precies te verwijderen. Daarmee zal het uitvallen van haar tot het verleden behoren.
  Bij borstkanker wordt tijdens de borstamputatie tegenwoordig de tumor gericht bestraald. Daarmee is ook betraling ná de operatie vaak niet meer nodig.
  Kortom de geneeskunde zorgt voor een oplossing voor de nare bijeffecten.

  Criminaliteit is helaas van alle tijden en zal ook van alle tijden blijven. Dat lossen we niet op met het uistluiten van groepen. Het is dan ook een illusie dat criminaliteit en terreur op die manier op te lossen is.
  Een andere bedreiging van onze veiligheid is populisme. 80 jaar geleden waren het de joden en gehandicapten, nu zijn het de moslims en over 100 jaar is dat waarschijnlijk een andere groep.


  ⚠️ Meld

 54. Deze locatie is totaal ongeschikt vind ik. Helemaal als er alleen jonge mannen worden gehuisvest. Een betere plek zou de Hessenpoort zijn. Maak daar een AZC , van zeecontainers bijvoorbeeld. Er is een bedrijf in Nederland die daar heel veel ervaring meeheeft. En daar hele mooie tijdelijke woningen van kan maken. Die ook zo weer verwijderd kunnen worden mocht het niet meer nodig zijn. Zorg dat op die locatie alle voorzieningen aanwezig zijn. Een winkel, medische post, school, et cetera. Een “dorp ” op zich zeg maar. Het zou de gemeente Zwolle ook sieren om een raadplegend referendum te houden onder de inwoners van Zwolle voor dat men een definitieve locatie aanwijst voor een AZC. Of dat er ?berhaupt een AZC moet komen in deze stad. Dan toon je lef als B&W, door alle inwoners erbij te betrekken.


  ⚠️ Meld

 55. Met Hessenpoort gaat Ikea nooit akkoord. Krijg je dat gajes in je winkel en in je restaurant. Die Zweden weten inmiddels wel hoe het werkt met vluchtelingen, door schade en schande wijs geworden, dat pikken ze nooit.

  Gebouw Waterschap is helemaal niet zo slecht. Mits goed omheind en zonder de kans dat er mensen ongecontroleerd naar buiten komen.


  ⚠️ Meld

 56. Uit het AD van vandaag, de feiten;

  De Duitse politie heeft twee verdachten aangehouden die betrokken zouden zijn geweest bij de aanrandingen en berovingen van talrijke vrouwen en meisje rond Nieuwjaar in het centrum van Keulen. Dit meldde de omroep WDR vrijdag. De politie heeft dit nog niet bevestigd.

  Het gaat om twee mannen met een ‘migrantenachtergrond’ die bij de gewelddadigheden aanwezig waren en op hun mobiel beelden hebben vastgelegd. Ze hebben ook wat basiskennis van het Duits vastgelegd. Zo stonden er onder meer de Arabische teksten ‘mooie borsten’, ‘ik dood je’ en ‘ik wil seks met je’ in het Duits vertaald.

  Zeker achttien asielzoekers waren ruim een week geleden betrokken bij de aanrandingen in Keulen. Een woordvoerder zei dat de federale justitie inmiddels 31 mensen heeft geïdentificeerd die een belangrijke rol bij het geweld hebben gespeeld. Achttien van deze verdachten zijn asielzoekers. Er zijn 170 aangiftes gedaan waarvan 117 met betrekking tot aanrandingen. Volgens WDR gaat het om mannen tussen de 15 en 35 jaar.

  Keulen is niet de enige stad waar seksueel geweld tijdens de nieuwjaarsnacht plaatsvond. Ook zes vrouwen in het Zwiterse Z?rich en een aantal vrouwen in het Finse Helsinki hebben melding gemaakt van aanranding. In de Finse hoofdstad zijn drie asielzoekers opgepakt als verdachten.

  Triest genoeg, maar gelukkig een hele kleine groep en nee ik maak het schandaal (want dat is het) niet kleiner dan het is).


  ⚠️ Meld

 57. Het AD van vandaag bevat het nieuws van gisteren, Leonardo. Kijk nog maar’ s wat er vandaag naar buiten is gekomen. En daarnaast is het zo dat dit slechts een klein deel van de daders is. Ik heb zo’n vermoeden dat er nog wel meer volgt. Het is zelfs te groot voor de linkse doofpot.


  ⚠️ Meld

 58. Uit het AD van vandaag, de feiten;

  hahaha, wake up man, er zijn nauwelijks kranten die je echt de feiten geven als het om echt nieuws gaat. NOS en de meeste kranten manipuleren er onbeschaamd op los!! Dit is wel een hele dikke instinker waar je met open ogen ingestonken bent!!


  ⚠️ Meld

 59. Leonardo, wat benjie zegt klopt: het zijn slechts incidenten. Een paar gekken lopen overal rond, niets om ons zorgen over te maken. Jammer dat de hersenchirurgen, atoomgeleerden en registeraccountants soms hun zelfbeheersing verliezen, al is het ook wel een beetje de schuld van de dames zelf, toch?

  Jammer, nog een incident:http://nl.gatestoneinstitute.org/6579/verkrachting-migranten

  Nou ja zeg, in Zweden ook al
  http://nl.gatestoneinstitute.org/5770/zweden-verkrachting

  En nog een incidentje uit Eigen land, uit je favoriete krant (had je zeker gemist)
  http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/4220332/2016/01/07/Nederlandse-asielzoeker-14-vast-voor-groepsverkrachting.dhtml

  Incidentjes, maar moeten we ons niet druk over maken. Gewoon een armlengte afstand houden, toch?


  ⚠️ Meld

 60. Zucht….dat denk ik ook als ik naar de ontwikkelingen in onze samenleving kijk. En een hele diepe zucht als ik lees hoe krampachtig de ontkenningsreflex actief is bij sommigen.


  ⚠️ Meld

 61. Bericht door tante willie, op 8 januari 2016 12:31

  en weer laten de vaste columnisten kliek van het weblog hun commentaren thuis.

  Kun je ook wat anders? Of zijn de neefjes kwik kwak en kwek te druk.

  Reageer zelf


  ⚠️ Meld

 62. Komop jongens, deze zgn vluchtelingen zijn hier het slachtoffer.
  Slachtoffer van de weelde van vrijheid. Bovendien hebben we ze de spelregels niet duidelijk uitgelegd.

  Zolang we elkaar blijven zien als mensen blijkt het allemaal best mee te vallen. Vrouwen aanranden doen ze vast uit medemenselijkheid.  ⚠️ Meld

 63. LOL: “Veel scholieren wilden helemaal niet onder begeleiding van en naar school fietsen. Zij hadden zelfs een groepsapp aangemaakt om de begeleiders te ontduiken.”
  Die kinderen waren nuchterder dan hun ouders.


  ⚠️ Meld

 64. Lieve linkse mensen,

  Nederlands is het land van het weg kijken. In Nederland wonen (nu nog) meer blanken dan bijvoorbeeld Noord-Afrikanen. Toch krijgen de Noord-Afrikanse kansjongeren, elke dinsdagavond hun eigen zendtijd in de vorm van Opsporing Verzocht. Deze jongeren zijn vaak Marrokaans en deelnemer van het meeste mooie vredelievend geloof, de islam. Onze Syrie’s vrienden zullen waarschijnlijk over een paar jaar de zelfde zendtijd krijgen, want ze beginnen al aardig aan cariere te werken. Mensen, snap het nou als er oorlog is maar 1 ding wat je wil en dat is veiligheid! Die is op heeeeel veel plaatsen en ja ook hier. Maar waarom 8 landen of meer doorkruizen als het in al die 8 landen veilig is? Zouden wij ook naar Syrie gaan als er oorlog is in Nederland? Lijkt mij sterk als er oorlog uitbreekt in Friesland, gaan de Friezen niet massaal de hele wereld over, die blijven gewoon in Nederland. Die keuzen hebben de mensen uit Syrie ook! Denk jullie nou serieus dat dit gaat werken, in het midden-oosten is er genoeg ruimte en genoeg geld! Als zij wijgeren, moeten wij dan toegeven? Noouuu neeeuh


  ⚠️ Meld

 65. In het asielzoekerscentrum in Weert is gisteren een vechtpartij uitgebroken tussen bewoners. Daarbij zijn vier mensen aangehouden.

  Het is niet de eerste keer dat er een vechtpartij is in Weert. In november gingen bewoners ook al met elkaar op de vuist, toen vanwege een bakje yoghurt. Ook in andere asielzoekerscentra hebben bewoners de afgelopen tijd regelmatig met elkaar gevochten.

  dit zijn helemaal geen lieve mensen, maar agressieve testosteronbommetjes. Je bent welkooooom, in Nederland :/”zingen uit”


  ⚠️ Meld

 66. Joppie, dat er gedonder is in die AZC’s vind ik persoonlijk niet zo’n probleem. Een hoop mannen op een kluitje, veelal korte lontjes, beperkte verstandelijke vermogens, verveling, dat moet haast wel fout gaan. Maar zolang het BINNEN een AZC is, kost het alleen geld. Het wordt een stuk zorgelijker als die gasten straks losgelaten worden in onze samenleving. Kijk maar naar Marokkanen: de overlast van die groep is gigantisch, in alle opzichten. Moslims met een Arabische achtergrond zijn veelal ( niet allemaal) intolerant, gewelddadig, zeer respectloos en onaangepast. En daarmee zitten de AZC’s nu tjokvol. Ik heb de vraag al eerder gesteld: waarom zou je ze binnenhalen? Medemenselijkheid is geen argument, want vanuit dat gezichtspunt zou je ze juist moeten weren.


  ⚠️ Meld

 67. Hallo HM,

  Wat bedoel je met “lieve linkse mensen”?

  Het zijn juist die lieve rechtse mensen die bepaald hebben dat ze welkom zijn.
  Wir schaffen es: een zekere Frau Merkel, die er 200.000 wil doorschuiven naar Nederland.

  Van Rutte (VVD) hebben we al door dat hij aan de leiband van Duitsland loopt.
  “Geen geld naar Griekenland” . Ook al zo nietszeggend en veelzeggend over de VVD (Rutte)
  Van het heldere licht Rutte hebben we dus, wat de landverhuizers betreft, ook niets te verwachten.


  ⚠️ Meld

 68. Tja, Fedior, dat kan een geruststellend gevoel geven. Ramen, deuren, ogen en oren dicht en er is buiten niets aan de hand.
  Wat ook kan is dat de ‘ waarom’ vraag die ik stelde wat lastig is te beantwoorden.


  ⚠️ Meld

Reageer