Drie mannen aangehouden voor fraude

Zwolle – De politie heeft woensdagmorgen 6 januari bij een bank aan de Willemskade drie mannen aangehouden op verdenking van poging tot oplichting. Vermoedelijk wilden ze tienduizenden euro’s opnemen van een bedrijfsrekening.

politie_logo_4.jpg

De bank werd benaderd met het verzoek om geld op te nemen van een bedrijfsrekening. De eigenaar van de rekening en medewerkers van de betreffende bank ontdekten dat er sprake was van fraude en schakelden de politie in. Daarna werd er een afspraak gemaakt om het geld op te halen. Woensdag 6 januari kwamen vier mannen naar de bank om het geld op te halen. Agenten hielden de situatie in de gaten en konden in en buiten de bank drie mannen aanhouden. Het gaat om een 39-jarige man uit Twello, een 35-jarige man uit Apeldoorn en een 22-jarige man uit Zutphen. De politie is nog op zoek naar de vierde verdachte. Donderdagmiddag 7 januari zijn drie panden in Zutphen, Twello en Apeldoorn doorzocht. Daar werden gegevensdragers, administratie en telefoons in beslaggenomen. De politie gaat verder met het onderzoek. Mogelijk is er een relatie met een soortgelijke zaak in Drachten. De verdachten zitten voorlopig vast.

Artikel delen:
Reacties 6
 1. …kwamen vier mannen naar de bank om het geld op te halen. Agenten hielden de situatie in de gaten en konden in en buiten de bank drie mannen aanhouden… Knap dat die ene heeft kunnen ontkomen, met de politie er bovenop… :'(


  ⚠️ Meld

 2. Zeker goed werk van de bank en politie…
  maar ik moest het wel paar x lezen … drie zijn opgepakt maar de vierde ontsnapte???
  Hoe kon dan?
  Die wordt hopelijk snel gepakt


  ⚠️ Meld

 3. Goed werk gedaan! Formeel zal nr 4 nu niet “op heterdaad” betrapt worden, dus wandelt nu vrolijk rond.
  Maar moet ondertussen wel continu over zijn schouder kijken want zijn NAW zijn ongetwijfeld bekend met nummer 4.

  Goed dat er toch nog oplettende bankmedewerkers zijn. In Zwolle zijn ze schijnbaar beter uitgeslapen dan in Drachten 😉


  ⚠️ Meld

Reageer