Organisaties zoeken geld en vrijwilligers

Zwolle – Hoe kom je aan geld en extra vrijwilligers? Dat zijn vragen waar stichtingen verenigingen dagelijks mee zitten, ook in Overijssel. Het Oranje Fonds helpt hen daarbij met NLdoet en de Oranje Fonds Collecte. Voor beide acties is de inschrijving nu geopend. Aanmelden kan via oranjefonds.nl/collecte en nldoet.nl. NLdoet is dit jaar op 11 en 12 maart, de Oranje Fonds Collecte in de week van 17 mei.

Inmiddels meldden organisaties al 384 klussen in Overijssel aan via www.nldoet.nl. Zo zoekt Dieropvang ’t Noordbroek in Almelo vrijwilligers om het asiel van binnen een frisse verfbeurt te geven en organiseert Frion uit Zwartsluis een leuk uitje voor mensen met een beperking. Organisaties die óók zitten te springen om extra handen voor een specifieke klus kunnen zich aanmelden via de site en nog tot en met 25 januari een bijdrage van maximaal €400,- aanvragen.

 
Oranje Fonds Collecte
Stichtingen en verenigingen zoeken altijd naar manieren om extra geld te vinden voor bestaande activiteiten en nieuwe plannen. Bijvoorbeeld voor potten en pannen voor een kookproject of een rolstoelpad in de buurtmoestuin. Met de Oranje Fonds Collecte kunnen zij daar nu gemakkelijk voor zorgen. De helft van wat ze ophalen is voor henzelf, de andere helft besteedt het Oranje Fonds aan sociale initiatieven in de provincie. In Overijssel zijn dit jaar 248 collectegebieden te vergeven. Organisaties moeten er snel bij zijn want wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Aanmelden kan via www.oranjefonds.nl/collecte. 
Meedoen is gemakkelijk
Het Oranje Fonds zorgt dat je als stichting of vereniging gemakkelijk in kunt stappen. Directeur Ronald van der Giessen legt uit: “Er zijn altijd extra vrijwilligers en geld nodig. Maar we snappen heel goed dat het veel tijd kost om dat voor elkaar te krijgen. Bij NLdoet en de Oranje Fonds Collecte kun je zo instappen. Wij regelen al veel, geven allerlei tips en zorgen voor praktische dingen als draaiboeken en voorbeeldteksten. Als je meedoet zijn een mooi geldbedrag en geklaarde klussen binnen handbereik.” 
Artikel delen:

Reageer