Cursus ‘glas in lood maken’

Zwolle – Al jaren geeft Sjack Postma de cursus ‘glas in lood maken’ en al jaren is het volle bak. Hoe dat komt? “Het is een oude ambacht en dat spreekt mensen aan”, schat hij de populariteit van zijn cursus in. De workshop start 27 januari bij cultuurwerkplaats R10 in Zwolle.

cursus_glas_in_lood_sjacks_ambachten_27012016_01.jpg 

“Mensen zien glas in lood overal, ze hebben er een gevoel bij en ze willen zelf er- varen hoe glas in lood wordt gemaakt”, weet Postma na jaren ervaring. En er is nog een reden voor de populariteit van de cursus. “De deelnemers mogen hun creaties mee naar huis nemen. Dan zijn ze zo trots op wat ze hebben gemaakt. Dat is prachtig om te zien.” De cursus ‘glas in lood maken’ duurt acht woensdagavonden en start 27 januari. De cursus wordt gegeven in cultuurwerkplaats R10 aan de Rieteweg 10 in Zwolle en wordt gehouden van 19.00 tot 21.00 uur. De cursus kost 185,00 euro.

 
Gebruik van materialen en gereedschappen is inbegrepen. Ook is er koffie of thee. Onder begeleiding worden twee werkstukken gemaakt, waaronder een raamhanger van gekleurd glas. Er wordt geleerd glas te snijden, lood te strekken, glas in het lood te zetten, solderen, kitten, patineren en afwerken.
 
Liefde voor ambachten
Cursusleider is Sjack Postma van Sjack’s Ambachten in Witharen. Hij heeft zijn hele leven al een passie voor oude ambachten. Sinds een jaar of tien geeft hij workshops in de regio Zwolle. En niet zonder succes. Zo stond hij al eens op de Margrietfair om workshops ‘glas in lood maken’ en ‘glasfusing’ te geven.
Meer informatie en een aanmeldingsformulier zijn te vinden op www.sjacks-ambachten.nl. Mailen kan naar info@sjacks-ambachten.nl.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer