BMA Ergonomics wint MVO Award regio Zwolle

Zwolle – Met het circulair produceren van ergonomische bureaustoelen is BMA Ergonomics gisteren uitgeroepen tot winnaar MVO Award regio Zwolle. De organisatie was in handen van Duurzaam Ondernemend Regio Zwolle (DORZ) en Natuur en Milieu Overijssel. BMA Ergonomics was één van de drie finalisten en nam de prijs in ontvangst van Filip van As, juryvoorzitter en wethouder duurzaamheid van gemeente Zwolle.

Op donderdagmiddag 7 januari organiseerden DORZ en Natuur en Milieu Overijssel de uitreiking van de MVO Award tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van VNO-NCW regio Zwolle en MKB regio Zwolle in congrescentrum Mooirivier in Dalfsen. De MVO Award is een tweejaarlijks terugkerende prijs voor bedrijven uit één van de 20 gemeenten van regio Zwolle. De MVO Award beloont vooruitstrevende ondernemers die hun bedrijfsvoering afstemmen op de samenleving en het milieu en daarmee een voortrekkersrol in Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen vervullen.

De organisatie is enthousiast over de kwaliteit van de inschrijvingen ten opzichte van twee jaar geleden. Het groeiend aantal inschrijvingen voor deze award geeft aan dat de belangstelling voor MVO duidelijk toeneemt. Dat geeft aan dat MVO steeds meer een plek krijgt bij het bedrijfsleven en bedrijven het als kans zien om onderscheidend en succesvol te zijn.
 
Drie finalisten
Op het event ‘Klaar voor de Toekomst’ op 9 oktober 2015 tijdens de Dag van de Duurzaamheid, zijn BMA Ergonomics, Van Werven infra & recycling en Zalsman Zwolle als finalisten bekendgemaakt.
De drie finalisten hebben de afgelopen tijd bezoek gehad van de vakkundige jury om te kijken hoe zij MVO toepassen op de werkvloer. Belangrijke onderdelen waarop de finalisten zijn beoordeeld, zijn onder andere het uitgezette beleid, continuïteit, borging van activiteiten, arbeidsomstandigheden, zorg voor het milieu, samenwerking in de keten en ook het innemen van een voorbeeldrol.
 
Winnaar
Gisteren werd BMA Ergonomics, producent van ergonomische bureaustoelen, als winnaar bekend gemaakt. De jury vond dat dit bedrijf het beste scoorde op de verschillende onderdelen. Het circulair produceren van ergonomische bureaustoelen was het uitgangspunt bij de start van de onderneming. Bij circulair produceren worden producten en materialen hergebruikt en behouden grondstoffen hun waarde. Ook de sociale kant, de gezondheid en vitaliteit van gebruikers (klanten) en de dialoog met stakeholders, is goed doordacht en verankerd in de bedrijfsvoering en het DNA van de onderneming.
Alle drie de finalisten zijn gevraagd als ambassadeurs van de MVO Award, om op die manier andere bedrijven te inspireren om maatschappelijk verantwoord en toekomstbestendig te ondernemen.
Enthousiaste bedrijven kunnen zich al aanmelden voor de MVO Award 2017 door een mail te sturen naar gerard@dorz.nl of goeman@natuurenmilieuoverijssel.nl.
 
De MVO Award wordt mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van de Rabobank IJsseldelta, provincie Overijssel en gemeenten Raalte, Zwartewaterland en Zwolle.
Artikel delen:
Reacties 3
  1. Maar goed dat Zalsman niet heeft gewonnen. Ze zijn echt heel slecht voor hun eigen personeel en gaan zakelijk ook over lijken. Ze gebruiken het hele MVO verhaal alleen maar om klanten te werven en vinden het stiekem maar grote flauwekul weet ik uit betrouwbare bron.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.