VC Zwolle wint van talentteam Papendal

Zwolle – Regio Zwolle Volleybal neemt zaterdagmiddag in de eigen sporthal revanche op Papendal Arnhem Aan een surplus aan lengte en trainingsuren had het talenten team van de Nevobo, Papendal Arnhem, niet genoeg om Dames 1 – Regio Zwolle Volleybal – te verslaan. Met geconcentreerd spel en een moeilijke opslag werd Papendal in vier sets terug naar Arnhem gestuurd. Deze overwinning was het resultaat van keihard werken door hele team. De uitslag werd 3 – 1 (25-23, 25-20, 20-25, 25-14).

Door veel inzet, zowel van de startende basis als van de wisselspelers, konden de Zwolse dames op beslissende momenten het verschil maken. De linkshandige aanvallers Ilse Veldman en de voor haar ingebrachte Fabiënne van Daelen scoorden er in de eerste resp. vierde set lustig op los. Anouk van Wijk maakte steeds slim gebruik van het torenhoge blok dat Papendal aan het net op kon trekken. Tot wanhoop van de lange sprieten aan de andere kant van het net, sloeg zij met ijzeren regelmaat de bal via het blok buiten de lijnen. De trainers Henriëtte ter Steege en Jacco Albers wisten door tijdig en adequaat wisselen op cruciale momenten een nieuwe impuls aan de Zwolse dames te geven waardoor tot enthousiasme van het publiek drie belangrijke punten in Zwolle bleven. De jonge libero van Zwolle, de pas 17 jarige Lieke Hilgenberg nam in het tweede deel van de wedstijd de passing over van Annelin Pasveer en zij neutraliseerde met indrukwekkend gemak de hoge aanvallen van het lange talenten team. Door deze overwinning neemt Zwolle revanche op een kansloze 3 – 0 nederlaag in Arnhem, gaat het talenten team voorbij op de ranglijst en blijft de Play Off voor het landskampioenschap in beeld.

Volgende week speelt Regio Zwolle Volleybal uit Groningen. Op zondag 24 januari om 17.30 uur speelt de ploeg in het Landstede Sportcentrum thuis tegen Eurosped TvT. In de huidige vorm kan dat twee overwinningen betekenen waardoor de Regio Zwolle Volleybal de vijfde plek van de ranglijst kan bereiken.

Artikel delen:

Reageer