Eclatante oefenzege Berkum tegen Alcides

Zwolle – VV Berkum heeft de eerste oefenwedstrijd in het nieuwe jaar met 6-1 gewonnen van zondaghoofdklasser Alcides. Berkum dat voor het eerst bijna compleet was (alleen Johnsen Bacuna ontbrak door ziekte) domineerde op alle fronten en toonde zich in het benutten van de kansen dodelijk effectief. Bijna alle goals, ook die van Alcides, waren van grote schoonheid.

alcides_1_medium.jpg
Foto: R. Fröhlich 

Al na 12 minuten kwam Berkum op voorsprong door een halve volley van Marc van der Meulen die door zijn broer Chris op maat werd bediend. Twee minuten later kwam Alcides op gelijke hoogte door een eveneens prachtig doelpunt van Roy Visser, die een van de schaarse Alcides-kansen benutte. Berkum was hiervan niet onder de indruk en zette Alcides met mooi aanvallend voetbal onder druk. Dat resulteerde in de 33e minuut in een 1-2 voorsprong door Chris van der Meulen die door Razi Kanseyo goed was vrijgespeeld. Na de thee werd het overwicht van Berkum steeds groter. Youp Kok bevestigde zijn goede vorm door twee fraaie doelpunten in de 50e en 52e minuut. Bij de 1-3 kopte hij een goede voorzet van Jason Huisman perfect tegen de touwen en bij de 1-4 liet hij de Alcides-goalie na een afgemeten voorzet van Jordi met een schitterende volley kansloos.

In de slotfase liep Berkum tenslotte uit naar 1-6 door wederom mooie doelpunten van Jason Huisman (84e min.) en Frank Hoolsema (89e min.). De enige kans van Alcides in de tweede helft kwam op naam van de getalenteerde A-junior Ryan Luijx, wiens inzet in de 87e minuut bekwaam werd gepareerd door Bjarn Onderstal.
 
Verslag: Rainer Fröhlich 
Artikel delen:

Reageer