Prins Kokkie Hoogheid der Gleuvenskoevers

Zwolle – Carnavalsvereniging de Gleuvenskoevers heeft een nieuwe prins! De nieuwe Hoogheid der Gleuvenskoevers is Prins Kokkie. Zijn adjudanten zijn Bonkey en Spijker.

gleuvenskoevers.jpg 

De bekendmaking van de nieuwe prins was zaterdagavond in een feestelijk versierde zaal van De Bolder, met goed ‘gemutste’ hofleden, hoogheden, carnavalsverenigingen en overige bezoekers; Prinsenbal 2016 is een feit. Onder de muzikale klanken van onze huis DJ “Arald” en Bloaskapel Pardoes werden, na een ontvangst bij Hoogheid Prins Eduard en adjudanten Lena en Lisa, bezoekende verenigingen de zaal binnengeroepen. Een lange polonaise, wat ervoor zorgde dat de zaal te klein was. Daarna volgde een goed gevuld programma.

Het programma met onder andere optredens van Sassendonkse dansgardes, Eddy’s Angels, de voltallige cast van Grease, een vingerplant act, waarvan het decibel toch echt even wat harder ging, en een deel van de bekende Zweedse groep ABBA. 
Jurian Meintjes, Vorst PEC I der Eileuvers, heeft zijn wisselbokaal ingeleverd die hij afgelopen carnaval in ontvangst mocht nemen na een race met Prinsen en Prinsessen waaruit uit bleek dat hij toch echt de ‘Prins van het Jaar 2015’ was. In ruil hiervoor heeft hij een oorkonde ontvangen van de organisatie.
 
Ook een vast onderdeel is de uitreiking van de ‘Paul Veldman Gleuvenskoevers Bokaal’. Dit jaar is de bokaal gegaan naar De Stroatklinkers. Na een kort woordje van Paul Veldman zelf is de bokaal uitgereikt aan aanwezige ‘Stroatklinkers’ die in 2016 voor de 25ste keer het Straatklinkerfestival organiseren in de Zwolse binnenstad. Dit zorgt altijd voor veel muzikaal vertier in de gezellige binnenstad; een muzikaal hoogstandje wat om een goede organisatie vraagt maar bijdraagt aan de feestelijke Zwolse activiteiten.
Om 22.11 uur werden klokken gelijk gezet en moest Vadertijd worden ingezet voor de abdicatie van Prins Eduard en adjudanten Lena en Lisa.
Om even voor 23.11 uur was de nieuwe Hoogheid ruim op tijd voor de installatie, want de klokken stonden goed en de welbekende brievenbus kwam de zaal in voor de laatste lichting, voor de sortering van het nieuwe seizoen 2016-2017.
 
Voorzitter Babette Thalen en Penningmeester Jan Havers presenteerden de avond van a tot z, dus ook de nieuwe Hoogheid die De Gleuvenskoevers voor zal gaan in het nieuwe seizoen dat nu echt begonnen is…. Prins Kokkie de eerste. Na de installatie werd door de nieuwe Hoogheid adjudanten Bonkey en Spijker aan het Sassendonks publiek voorgesteld.
Voor meer informatie over het nieuwe trio der Gleuvenskoevers en de foto’s kijk op www.cvdegleuvenskoevers.nl.
Artikel delen:
Reacties 4

Reageer