Eerste werkdag beleeftuin Vogellanden

Zwolle – Afgelopen zaterdag hebben buren, medewerkers en cliënten van Vogellanden de handen uit de mouwen gestoken om te helpen bij de eerste voorbereidingen van de beleeftuin. Dankzij een subsidie van het Oranjefonds kunnen de plannen voor de beleeftuin gerealiseerd worden.

schermafbeelding_2016-01-11_om_20.12.52.png

Eigen foto 

De tuin gaat dienen als een plek waar mensen samenkomen, werken en ontspannen. Uit onderzoek blijkt dat groen een aantrekkelijk, laagdrempelig, onomstreden en daarmee een effectief middel is om mensen met zeer uiteenlopende achtergronden samen te brengen en samen te laten werken. In samenwerking met Landschap Overijssel heeft Vogellanden voor de aanleg van de tuin een subsidie van het programma ‘Groen Verbindt’ van het Oranjefonds ontvangen. Groen Verbindt is een groen én sociaal programma dat het doel heeft de sociale samenhang en de leefbaarheid in wijken en buurten te versterken. Daarnaast wil het ontmoeting tussen cliënten van maatschappelijke instellingen en buurtbewoners bevorderen. Daarmee wordt sociale participatie en wederzijds begrip gestimuleerd en kan men gebruik maken van de gezamenlijke beleeftuin van de instelling.

De eerste werkdag in de beleeftuin, die afgelopen zaterdag plaatsvond, was een succes. De opkomst vanuit Vogellanden en de buurt was groot. Buurtbewoners toonden belangstelling naar de plannen voor de beleeftuin. Tijdens de werkdag zijn de contouren van de tuin uitgezet en een hoop stenen zijn verplaatst met behulp van alle vrijwilligers. Samenwerkingspartner Landschap Overijssel heeft gezorgd dat er materialen beschikbaar waren. Met drie man sterk hebben ook zij geholpen met de start van de aanleg van de beleeftuin.

Artikel delen:

Reageer