Bierweek ZHTC laat oude tijden herleven

Zwolle – 12 januari organiseert de bierweekcommissie van ZHTC een heuse rugbywedstrijd op hogeschool Windesheim. Om 11:30 start de warming up en om 12:15 start de wedstrijd met een opening van de hoofd van het college van bestuur van de Hogeschool Windesheim, Jan Willem Meinsma. ZHTC zal in teams tegen elkaar gaan strijden om de titel en de eeuwige roem.

De wedstrijd is enerzijds een knipoog naar het roemruchte rugbyverleden van de studentenvereningen Oikos en ZHTC. Tijdens de oprichtingsjaren van Oikos Nomos vochten de beide verenigingen geregeld een harde, maar sportieve strijd uit op het rugbyveld. Aangezien zowel de ZHTC bierweek als Oikos Nomos bijna 40 jaar bestaan leek het ZHTC leuk om deze traditie opnieuw op te pakken. Daarnaast is het een ludieke actie om de 40e bierweek van studentenvereniging ZHTC bij de Windesheimstudenten extra bekendheid te geven.

 
Met haar haar 8e lustrum is de ZHTC Bierweek het oudste speciaalbierevenement van de Benelux. van 2 tot en met 6 februari zijn er weer diverse leuke activiteiten te beleven, onder het genot van heel veel speciaal bier uit binnen- en buitenland. De meeste activiteiten vinden plaats in de ZHTC-sociëteit aan de Thomas à Kempisstraat 13. Voor meer informatie over de bierweek, kunt u kijken op www.zhtc.nl/bierweek.
Artikel delen:

Reageer