Theater Gnaffel gaat naar Engeland

Zwolle – Theater Gnaffel reist in januari en februari af naar Engeland met de voorstelling Roodkapje en De Drie Biggetjes. Op 23 januari speelt het jeugdtheater-gezelschap in Cambridge en op 20 februari in de Royal Festival Hall in Londen. Met levensgrote poppen brengt Theater Gnaffel de ‘Gruwelijke Sprookjes’ van Roald Dahl tot leven op de magische orkestmuziek van Paul Patterson. De muziek wordt live gespeeld door het Cambridge Philharmonic Orchestra.

gnaffel.jpg 

Theater Gnaffel is uitgenodigd door de Roald Dahl Foundation ter ere van het Roald Dahl jaar. In 2016 is het namelijk 100 jaar geleden dat de schrijver werd geboren. Bij Roald Dahl is Roodkapje geen onschuldig meisje, maar een ware femme fatale voor wie de wolf liever een blokje om was gegaan. De drie biggetjes eindigt ook niet zoals je altijd had gedacht. Het is leuker, spannender en gruwelijker! Theater Gnaffel speelde de sprookjes in Nederland al met het Orkest van het Oosten (toen het Nederlands Symfonieorkest) in 2014. Componist Paul Patterson bezocht dit concert toen en was zo enthousiast dat hij het graag naar Engeland wilde halen om daar met een orkest te spelen. Dat gaat nu gebeuren met het Cambridge Philharmonic Orchestra, onder leiding van artistiek leider en dirigent Timothy Redmond. Het orkest heeft samengewerkt met vele internationale artiesten en opgetreden door heel Europa, waaronder ook in het Concertgebouw in Amsterdam.

Theater Gnaffel
Het Zwolse gezelschap Theater Gnaffel maakt voorstellingen waarin mensgrote poppen op magische wijze tot leven komen. De voorstellingen doen een groot beroep op verwondering en verbeelding en zijn eigenzinnig en verrassend. Artistiek leider Elout Hol heeft een uitgesproken speelmethode en theatertaal ontwikkeld. De interactie tussen mens en pop is heel eigen; hartstocht en intimiteit zijn hierbij opvallende kenmerken.
Artikel delen:

Reageer