Toch feestverlichting in binnenstad Zwolle

De Zwolse binnenstad wordt tijdens de donkere dagen verlicht met feestverlichting. De Welstandscommissie had negatief geadviseerd over de verlichting, maar het college heeft besloten om toch de verlichting toe te staan. Volgens het college doet de feestverlichting geen afbreuk aan het stadsgezicht. Wethouder Cnossen: “De verlichting wordt zodanig opgehangen dat het zicht op de oude gevels goed blijft. De verlichting geeft juist extra sfeer aan de binnenstad.”.


Impressie ‘High Wave’ Luttekestraat

De verlichting hangt voor een korte periode in de binnenstad: in principe van 1 oktober tot en met 31 januari. De vergunning wordt verleend voor 10 jaar. Dit jaar zal de verlichting er iets later dan 1 oktober hangen. De verlichting is energiezuinig. Wethouder Cnossen: “Voor de verlichting worden de zogenoemde LED-lampjes gebruikt. Dit is een zeer energiezuinige manier van verlichten. Dat was wel een belangrijke voorwaarde.”

Artikel delen:
Reacties 13
 1. Ach ja, welstandscommissie moet ook wat te doen hebben.
  Wel strak plan dat de gemeente de eis van LED heeft gesteld – da’s een goed initiatief.
  Overigens staat er 1 oktober – is dat wel goed?


  Maak melding

 2. Ik vind dat er behoorlijk wat overbodige verlichting is. Ook al die kerstverlichting her en der door Nederland is in wezen zonde van het geld….. en toch…… het staat wel gezellig.

  Een winkelstraat zonder feestverlichting in de laatste maanden van het jaar zou ik best jammer vinden.

  In de donkere maanden geniet ik graag van de elektriciteitskosten van anderen (en in de stad vast ook een beetje van m’n eigen geld met de ‘stadsverlichting’)


  Maak melding

 3. Over de welstandscommissie: is dat niet ook de comissie die gaat over hoe je een huis wel/niet mag verbouwen qua uiterlijk? Zo ja, dan heb ik nog wel een leuke voor je…… :-


  Maak melding

 4. Nu blijkt maar weer eens overduidelijk dat de welstands commissie een overbodig instituut is met vele belangen vestengelingen.
  Afschaffen deze groep van op eigen borst kloppers en zo snel mogelijk.
  We maken als bevolking zelf wel uit wat mooi is of niet.


  Maak melding

 5. Maken die mensen geen onderdeel uit van de bevolking dan?
  ik geloof dat die groep mensen recht heeft op hun mening, helaas voor hun moet het college, vertegenwoordigers van de bevolking, hierover beslissen.  Maak melding

Reageer