Waargebeurd verhaal over verzetsstrijder WOll

Zwolle – Een film over de man die de wereldgeschiedenis had kunnen veranderen en miljoenen levens had kunnen redden als hij 13 minuten meer had gehad.

Georg Elser was een Duitse meubelmaker die zich tegen de opkomst van het nationaalsocialisme verzette. Hij had persoonlijk een bom in elkaar gezet en daarmee een aanslag op Hitler gepland. Op 8 november 1939 verliet Hitler echter het toneel van de moordaanslag 13 minuten eerder dan verwacht , 13 minuten die de wereldgeschiedenis zouden hebben kunnen veranderen als het plan van Elser niet was mislukt. Wie was deze man die het gevaar dat uitging van Hitler eerder dan vele anderen zag, die actie ondernam toen iedereen gedwee orders opvolgde of zweeg? ‘Elser’, van de makers van ‘Der Untergang’ en ‘Sophie Scholl’, belicht op intrigerende wijze het Duitse verzet tegen de nazi’s.

Vertoning
‘Elser’ is van 14 tot en met 27 januari 2016 te zien in het Fraterhuis. Bezoekers kunnen op de website e-tickets kopen en printen, dan hoeven zij niet langs de kassa. www.filmtheaterfraterhuis.nl 

Artikel delen: