ChristenUnie steunt voorstel AZC Zwolle

Zwolle – "In een tijd van oorlog, onvrijheid en onrecht doen wat we kunnen doen om vluchtelingen vrede, vrijheid en recht te laten ervaren." Dat is volgens fractievoorzitter Gerdien Rots het uitgangspunt van de ChristenUnie in Zwolle nu het college van burgemeester en wethouders voorstelt een asielzoekerscentrum (AZC) te vestigen in het pand van het voormalige waterschap Groot Salland in de wijk Oosterenk. De ChristenUnie is positief over dat voorstel.

"De stad Zwolle heeft goede ervaringen met de opvang van vluchtelingen," stelt Rots. "Met de warme en onaflaatbare inzet van al die stadsgenoten bij de voormalige opvang in de IJsselhallen hebben we ervaren dat onze stad veel aan kan. Daar kunnen we op bouwen nu er voor langere tijd plaats wordt gemaakt voor asielzoekers in onze stad." Rots benadrukt dat het van groot belang is dat er een goed beheersplan komt, dat in samenspraak met politie, COA en stadsgenoten wordt opgesteld, om de veiligheidssituatie in en rond het AZC zo goed mogelijk te versterken. "Intimidatie en andere vormen van fysiek of geestelijk geweld in de richting van christenen, vrouwen, homo’s of wie dan ook binnen of buiten het AZC, mogen we nooit accepteren. Op die momenten geldt net zo goed dat we opkomen voor vrede, vrijheid en recht."

“Het mooie van Zwolle is de betrokkenheid, het noaberschap, het omzien naar elkaar dat onze stad typeert. Ik hoop en bid dat de inwoners van onze stad en onze gasten straks in het azc elkaar daarin kunnen versterken. Open staan voor elkaar en open staan voor de komst van het AZC, past daar bij.”

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Mevr Rots noemt bedreigingen richting christenen als eerste… Dus belangrijker dan vrouwen/ mannen , dus burgers in het algemeen….
  Tja, met dit B&W/gemeenteraad zal t nooit meer goedkomen.
  Mevr Rots, woont niet id buurt.. Evenals de rest…mevr Vedelaar zit ook meg haar kont geparkeerd in Assendorp.. Lekker op afstand….

  Wat niet in de media gezegd wordt, maar wel duidelijk als tekening hier op mijn tafel ligt, is dat een gedeelte van het natuurpark achter het pand ook bebouwd gaat worden om als huisvesting te dienen!!


  ⚠️ Meld

 2. Persconferentie:
  – Er waren 6 locaties in beeld
  – 2 in Hanzeland, Beers Scania, De Tippe bij Stadshagen, Herfte en de beoogde locatie bij Isala.
  – AZC ongeveer 1e kwartaal van 2017 open. Over een goed jaar dus.
  – Er komt, zoals te zien is op het plaatje, nieuwbouw bij. Een gedeelte van het oude gebouw wordt gesloopt.
  – Het weiland achter de locatie (bij een natuurgebied) wordt recreatiegebied.
  – Naast AZC blijft noodopvang ook mogelijk.
  – Er komen ongeveer 90 kinderen in het AZC: 60 die naar het basisonderwijs kunnen, 30 naar het voortgezet onderwijs.
  – Er zijn tientallen vrijwilligers nodig.


  ⚠️ Meld

 3. Mevr Rots noemt bedreigingen richting christenen als eerste… Dus belangrijker dan vrouwen/ mannen , dus burgers in het algemeen….

  Dorus, dat is spijkers op laag water zoeken. Er wordt een opsomming gemaakt zonder expliciete rangorde.


  ⚠️ Meld

 4. Kan me hierom zo boos maken. De CU weet natuurlijk nog niet wat er allemaal al gebeurt is in NL. Misbruik, Vechten, etc. Onthoofdingen van Christelijke mensen in die landen. Hier komen alleen maar gelukszoekers en lopende bommen die iedere moment kunnen exploderen…


  ⚠️ Meld

 5. Beste meneer PieterG,

  Afgelopen regeerperiode blijkt CU de belangen voor háár doelgroep boven de resterende burgerij van Zwolle te stellen. Dit overigens met instemming van hun coalitiepartners, die over zich heen laten lopen

  Nog zo’n regeerperiode en we zijn een satelietstad van Urk en Staphorst..  ⚠️ Meld

 6. @admin,

  Tuurlijk niet in het Hanzeland… Je zal ze als ambtenaar maar elke dag tegenkomen, dat wil je toch niet….
  Een ppv’er zou weer denken; “handig dicht bij hoofdkantoor vd politie…”

  Verdeling over meerdere locaties zou beter zijn….


  ⚠️ Meld

 7. Lijkt me onjuist, Dorus.

  De CU neemt het juist helemaal niet zo nauw met de belangen van haar doelgroep. Ze waaien met alle winden mee, zowel landelijk als lokaal.
  Als ze de belangen van de achterban en doelgroep wel centraal stellen, zouden ze falikant tegen het AZC stemmen. De meeste aankomende bewoners zijn namelijk niet heel erg enthousiast over christenen.

  http://www.nrc.nl/nieuws/2015/07/22/spanningen-tussen-christenen-en-moslims-in-asielzoekerscentra


  ⚠️ Meld

Reageer