Ron Jans jaar langer bij PEC Zwolle

Zwolle – Tijdens de nieuwjaarsreceptie van PEC Zwolle op woensdagavond werd bekend gemaakt dat hoofdcoach Ron Jans een jaar langer bij PEC Zwolle blijft. Het contract wordt verlengd voor de periode van een jaar. Nog bijzonder was dat Jans ‘Tekenbonus’ vroeg: een diner voor zes personen bij de Librije op de verjaardag van zijn vrouw. Dat gaat gebeuren.

In de afgelopen jaargangen werd onder leiding van Jans het ene succes aan het andere gekoppeld. Zo won de club in 2014 de KNVB Beker en Johan Cruijff Schaal en eindigde de Zwollenaren vorig seizoen op een historische zesde plaats in de Eredivisie. Jans laat in een eerste reactie weten: ,,Het doet me goed dat we tot overeenstemming zijn gekomen de verbintenis te verlengen. Ik heb het hier namelijk vanaf het begin erg naar mijn zin. In het traject dat we hebben ingezet zit nog voldoende rek om spelers, staf en mijzelf verder te ontwikkelen. Het is ontzettend prettig om hier te werken. De club groeit en bloeit namelijk aan alle kanten. Niet alleen in de stad Zwolle, maar ook in de regio eromheen. Ik ben blij en sta te trappelen daar nog langer onderdeel van uit te mogen maken, want ik voel me hier enorm gewaardeerd. Denk bijvoorbeeld aan het mooie spandoek van de supporters, waar ik samen met mijn vader opstond.”

Technisch directeur Gerard Nijkamp over de contractverlenging: ,,Het mag duidelijk zijn dat wij hier ook heel blij mee zijn. Ron heeft sinds zijn komst in Zwolle goed werk geleverd. We maken met elkaar onderdeel uit van de beste periode die de club ooit heeft gekend. Het is dan ook mooi dat we dit traject wederom met een seizoen verlengen. Want zowel op het veld, maar ook zeker daarbuiten zie ik Ron als een belangrijke bespeler van onze club. Het doel blijft voor zowel dit seizoen als het volgende ongewijzigd. Wij willen met PEC Zwolle een duurzame middenmoter worden in de Eredivisie. Daarbij hebben we voor dit seizoen de ambitie toegevoegd om te strijden voor een plek die recht geeft op deelname aan play-offs om Europees voetbal.”

Artikel delen:
Reacties 13
 1. @goal
  Hij kijkt natuurlijk ook wanneer contracten aflopen van trainers van andere grote clubs in de hoop dat hij dan in zo’n ontstaan gat kan instappen. Ron is slim en de beste trainer voor onze club op dit moment. Gaat volgend seizoen weer mooi worden op de tribune en op het veld.


  ⚠️ Meld

 2. Mike70: grote clubs gaan niet voor Ron Jans. Ron Jans is een trainer die het uitstekend doet bij clubs met een laag verwachtingspatroon, een volgzame selectie zonder toppers en een snel tevreden publiek. Bij grotere clubs is de druk hoger, krijg je te maken met persoonlijkheden en kom je niet weg met vooral aardig zijn.  ⚠️ Meld

 3. @Hans72
  Ik heb zelf geen contacten met de grote clubs, dus dat soort “insite information’ die jij wel hebt kon ik niet weten. Dan moet Jans over een tijdje maar voor een wat minder grote club gaan. We wachten het wel af, voorlopig kan hij nog weer een extra seizoen “aardig doen tegen ons snel tevreden fans.” 😛


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.