Goede ‘vangst’ bij Hart voor de buurt-actie

Zwolle – Ruim 100 kinderen van openbare basisschool De Oosterenk ruimden afgelopen woensdag met succes de buurt rondom de school op. Onder begeleiding van ouders werden er totaal twee kruiwagens vol zwerfafval opgehaald. Met de actie wil de school kinderen leren hun verantwoordelijkheid te nemen, zodat ze leren zorg te dragen voor de leefomgeving.

hart_voor_de_buurt-_actie.jpeg 

Alle kinderen waren razend enthousiast in de weer met de afvalgrijpers. Vuurwerkafval, plastic zakjes, energydrank blikjes, van alles verdween in de daarvoor bestemde zakken. Dat de grote opruimactie ook in het belang van dieren was, bleek uit de opmerking van Hannah uit groep 4: “Nu kunnen hondjes dit ook niet meer opeten en ziek worden”. Als bedankje kregen de kinderen van de ROVA een heerlijke ontbijtkoek.

De Hart voor de buurt-actie van De Oosterenk is tot stand gekomen door de Mooi Schoon-campagne van de ROVA. Deze campagne biedt voorlichting en educatie ter voorkoming van zwerfafval. Ook steunt Mooi Schoon opschoonacties, wanneer er al eenmaal afval in een buurt ligt. Men kan dan rekenen op een ROVA-bus en -aanhanger vol materiaal, zoals: afvalgrijpers, handschoenen, vuilniszakken en veiligheidshesjes.

Meer informatie hierover is te vinden op www.mooi-schoon.nl.

Artikel delen:

Reageer