Actie Greijdanus levert 40.138 euro op voor India

Zwolle – Van 14 op 15 januari 2016 brachten 480 leerlingen van Greijdanus Zwolle de nacht door op school. Tijdens de achtste editie van de ‘Nacht van betekenis’ zamelden ze geld in voor Help a Child in India. Het prachtige resultaat van een recordbedrag van 40.138 euro wordt gebruikt voor het starten van dorpsprogramma’s in verschillende provincies van India.

nacht_van_betekenis_greijdanus.jpg 

Op vrijdagochtend staan de leerlingen te dansen op de muziek van dj Reyer. Het is net 7.00 uur geweest en het resultaat van een nacht wakker blijven, wordt over een paar minuten bekend gemaakt. De afgelopen periode zijn er allerlei creatieve acties opgezet om geld in te zamelen voor het goede doel. Zo werd er maar liefst 600 euro geboden voor het hoofd kaalscheren van meneer Van Beek. De organisatie van de nacht was grotendeels in handen van zo’n 60 leerlingen uit de bovenbouw. Zij verzorgden onder andere de activiteiten waardoor de leerlingen wakker konden blijven. Van een workshop djembé en FIFA tot lessen over India en de millenniumdoelen.

Tijdens de nacht waren er ook speciale gasten aanwezig; drie docenten van de Indiase partnerschool, de Anita Methodist School in Chennai. Zij beleefden een mooie nacht waarbij ze vooral veel indrukken opdeden van het Greijdanus en Indiase liedjes zongen met de leerlingen. De docenten blijven nog tot 25 januari om te zien hoe het er op het Greijdanus aan toe gaat. 
Help a Child in India
In verschillende provincies van India is Help a Child dorpsprogramma’s gestart. Samen met de dorpelingen en de overheid wordt samengewerkt aan het verbeteren van onderwijs, gezondheidszorg en inkomens. Jongeren kunnen een vakopleiding volgen en krijgen hulp bij het vinden van een baan. Door de inspanningen van leerlingen op het Greijdanus is er weer een mooie bijdrage voor dit programma.  
Artikel delen:
Reactie 1

Reageer