Mantelzorgavond over middelengebruik

Zwolle – Mantelzorgers die voor een naaste zorgen die alcohol, drugs of medicijnen gebruikt, krijgen op 26 januari meer informatie over hoe ze kunnen omgaan met het gebruik er van door de ander. Wat weinig mensen weten is dat ook mild gebruik van alcohol, drugs of medicijnen gevolgen kan hebben op het verloop van psychische ziekten. Deze avond is daarom ook interessant en toegankelijk voor andere belangstellenden.

Dini Brouwer, preventiewerker bij Tactus verslavingszorg, geeft deze avond informatie over alcohol, drugs- en medicijngebruik. Ze gaat onder meer in op het effect van alcohol en drugs op depressies en angstklachten. Ook wordt besproken wat alcohol en drugs doen in combinatie met bepaalde ziektebeelden of medicijngebruik. Daarnaast is er aandacht voor wat de mantelzorger kan doen wanneer iemand problemen heeft met of verslaafd is aan alcohol, drugs of medicijnen.

Waar
De voorlichtingsbijeenkomst ‘Hoe ga ik als mantelzorger om met alcohol-, drugs- en medicijngebruik?’ is op dinsdag 26 januari 2016 van 19.30 tot 21.30 uur. in De Drijber, Burgermeester Drijbersingel 11 in Zwolle. De zaal is open vanaf 19.15 uur.
 
Aanmelden
Aanmelden kan tot vrijdag 22 januari bij Steunpunt Mantelzorg Zwolle via www.mantelzorgzwolledoet.nl of (038) 422 52 00. Bij binnenkomst wordt € 2,- gevraagd voor de koffie en thee.
De voorlichtingsbijeenkomst wordt georganiseerd door Steunpunt Mantelzorg Zwolle en Tactus.

Artikel delen: