FC Zwolle bekert verder na winst op Deventer

Dinsdagavond heeft FC Zwolle in Emmen de streekderby tegen Go Ahead Eagles uit Deventer gewonnen. Na een matige wedstrijd eindigde het duel in 1-0.


FC Zwolle bekert verder

Wat de Zwollenaren in de regulieren competitie niet lukte, namelijk winnen van de Deventernaren lukte vanavond in het bekerduel in Emmen wel. Van een mooie wedstrijd was echter geen sprake, toch startte FC Zwolle de eerste 20 minuten veel belovend, met mooi en verzorgd voetbal. Van korte duur helaas, want het niveau van de wedstrijd zakte na deze 20 minuten snel waarbij beide teams in evenwicht waren.

FC Zwolle kwam na de thee het scherpst uit de kleedkamer, wat in de 52e minuut resulteerde in een zeer bekeken schot op doel van Kleizen (1-0). Het vak met de Zwolle supporters ontplofte van ontlading, maar ook op de hoofdtribune waar toch veel supporters uit Zwolle en Deventer op eigen vervoer plaats hadden genomen, sloeg men een slaak van opluchting aan Zwolse kant. Aan de 1-0 stand kwam geen verandering meer, Go Ahead drong na de 1-0 nog wel aan maar was niet meer bij macht om de gelijk maker te maken.


Een zeer bekeken schot op doel van Kleizen (1-0)

Vlak na het eindsignaal van arbiter Jol vond er tussen de spelers op het veld nog een opstootje plaats. De gemoederen waren op dat moment zo verhit, dat enkele spelers elkaar aanraakten, deze reactie sloeg over op de hoofdtribune waar een vechtpartij tussen supporters van FC Zwolle en  Go Ahead, ter nauwe nood kon worden voorkomen.

Meer foto’s –> Lees verder.

 
Everse tevreden over het resultaat


Aan het einde van de wedstrijd werd het grimmig op het veld


Het kruisje vooraf hielp dit keer

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Eagles in Zwolle slaags met de ME. Zwolle bekert verder. Heerlijk! Hopen op een mooie tegenstander. Of op een amateurclub, zodat je nog een ronde verder kan komen.

 2. Voor de duidelijkheid:
  Opstootje na afloop op de hoofdtribune kwam doordat enkele Eagles-aanhangers het nodig vonden om een Zwolle-speler van bovenaf te bespugen.
  Verder zaten de mensen er gezellig door elkaar heen en was er niets aan de hand.

 3. tuurlijk, ari, en de rellen bij de vorige wedstrijd waren ook de schuld van anderen… het zal eens een eigen schuld of, vooruit voor deze keer, een gedeelde schuld zijn. jowt!

 4. Vanaf de hoofdtribune vonden een viertal “supporters” van Go Ahead het nodig om spelers van FC Zwolle te bespugen bij opkomst en het verlaten van het veld. Vies!

 5. Lafaards!!!

  @kanari
  lekker makkelijk oordelen van achter de computer.
  Ook jij bent een lafaard!
  Iedereen heeft tegenwoordig ip inet een grote bek, maar op straat in een soortgelijke situatie houd iedereen zijn muil dicht.

 6. 1 ding is zeker,… de IJssel is van ons olé, olé!

  Nu de thuiswedstrijd nog in de competitie nog even pakken en zorgen dat we boven de egels eindigen en de zaken zijn weer als vanouds (de laatste 14 jaar). ;D

 7. Die jongens van de eagles waren zelf heletijd aan het uitlokken! Eerst al na de Zwolle tribune, toen werden ze weggestuurd! En na de wedstrijd gingen ze nog eens spelers bespuwen! Dus eigenschuld! 😉

Reageer