PEC Zwolle – sc Heerenveen voorbeschouwing

Zwolle – Zaterdag staat de eerste thuiswedstrijd van 2016 op het programma. sc Heerenveen komt op bezoek in het IJsseldelta stadion, waar om 19.45 uur afgetrapt wordt. Terwijl PEC Zwolle dit seizoen wisselvallig presteert in eigen huis, hebben de Friezen moeite met het spelen van wedstrijden buiten het Abe Lenstra stadion. De formatie van trainer/coach Foppe de Haan won namelijk één van de acht uitduels.

De laatste maand voor de winterstop pakte de Zwollenaren vier punten uit drie wedstrijden. De uitwedstrijd tegen N.E.C. werd na een 0-2 voorsprong met 2-2 gelijkgespeeld. In eigen huis werd AZ met 2-1 aan de kant gezet en de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft werd met 3-2 verloren op bezoek bij PSV. De ploeg van trainer/coach Ron Jans staat op een verdienstelijke negende plaats. De Friezen hebben het daarentegen dit seizoen lastig in uitwedstrijden. In de laatste maand voor de winterstop werd er met 5-2 van Ajax verloren, met 2-1 van SBV Excelsior gewonnen en ging de ploeg met 0-4 onderuit tegen ADO Den Haag. De ploeg uit Friesland staat momenteel op een elfde plek, met vijf punten achterstand op de Zwollenaren.

Beide ploegen zijn elkaar dit seizoen al eerder tegengekomen in competitieverband. De ploeg van toenmalig trainer/coach Dwight Lodeweges kende een bliksemstart. In de vierde minuut van de wedstrijd rondde Sam Larsson een soloactie knap af door de bal achter doelman Kevin Begois te plaatsen. Na een uur spelen kwamen de Zwollenaren langszij. Op volle snelheid stoomde Sheraldo Becker over de rechterflank, waarna hij met een lage voorzet Lars Veldwijk bereikte. De spits koos positie bij de tweede paal en schoot binnen. Er volgde vele kansen en scrimmages voor het doel van Erwin Mulder, maar de ploeg van Jans kreeg de bal niet meer tegen de touwen. Zo moesten beide teams genoegen nemen met een gelijkspel: 1-1.

Ron Jans langer in Zwolse dienst
Afgelopen woensdag werd op de nieuwjaarsreceptie van PEC Zwolle bekendgemaakt dat Jans zijn contract met een jaar heeft verlengd. De oefenmeester vertelde verheugd te zijn met zijn contractverlenging: ,,Het doet me goed dat we tot overeenstemming zijn gekomen de verbintenis te verlengen. Ik heb het hier namelijk vanaf het begin erg naar mijn zin. In het traject dat we hebben ingezet zit nog voldoende rek om spelers, staf en mijzelf verder te ontwikkelen. Het is ontzettend prettig om hier te werken. De club groeit en bloeit namelijk aan alle kanten. Niet alleen in de stad Zwolle, maar ook in de regio eromheen. Ik ben blij en sta te trappelen daar nog langer onderdeel van uit te mogen maken, want ik voel me hier enorm gewaardeerd. Denk bijvoorbeeld aan het mooie spandoek van de supporters, waar ik samen met mijn vader opstond."

Bron: peczwolle.nl 

Artikel delen:
Reacties 17
  1. Een goede start na de winterstop en je staat een stuk steviger in het linkerijtje. Verlies je, dan moet je achterom kijken. Er staan een hoop clubs te dringen. Vol gas. Kom aan P.E.C.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.