Schipper Mag Ik Ook Eens Varen

Zwolle – Januari is de maand om nieuwjaarsrecepties te houden en de stichting Schipper Mag Ik Ook Eens Varen heeft donderdagavond een toost uitgebracht op het komende jaar. Voorzitter Jan Paul Bakker opende de avond in Zalencentrum Urbana, die een mooie ruimte belangeloos beschikbaar had gesteld. Onder de belangstellenden was ook hun beschermheer, burgemeester Henk Jan Meijer aanwezig.

schipper_1.jpg 

Eigen foto’s

Naast een financiële uiteenzetting en een stand van zaken van de ombouw van het schip werd er vooruit gekeken naar het jaar 2016. Komt hun droom en die van vele mensen dan ook werkelijk uit ? Hoe ver ze daar mee gaan komen hangt samen met beschikbaarheid van materiaal en vrijwilligers om mee te bouwen. Minke Kraijer was gastspreekster en ze deed dat (in het Zwols). Dit ging op zo’n komische manier met daarbij een muzikale noot van muzikant Martin Bastiaan, dat zelfs iedereen spontaan begon mee te zingen. Daarna was er nog gelegenheid om vragen te stelen en werd onder het genot van een hapje en een drankje de avond afgesloten.

schipper_2.jpg

schipper_3.jpg 

Genieten van een heerlijke meerdaagse vaartocht op het water. Voor veel mensen met een beperking is dat niet weggelegd. Daar wil de stichting ‘Schipper mag ik ook eens varen’ verandering in brengen! Deze groep enthousiastelingen heeft alle hens aan dek gezet en een schip gekocht. Het schip zal in 2016 verder aangepast en geschikt gemaakt worden voor mensen met lichamelijke en/of verstandelijke beperkingen.

Artikel delen: