Zondagsopenstelling supermarkten vanaf februari

Zwolle – Voor de periode 1 februari 2016 tot 1 februari 2017 gaan in Zwolle de volgende supermarkten op zondag open: Spar Roemer Visscherstraat 19, Aldi, Gasthuisdijk 1, AH, Dobbe 61, Jumbo, Sellekamp 26, Jumbo, Wade 102, Lidl, Dobbe 10, Jumbo, Veemarkt 20 en de Jumbo, Assendorperstraat 71. In 2017 zijn er weer andere supermarkten op zondag open. Het roulatiesysteem in Zwolle heeft dat zo bepaald.

Zwolle besloot enkele jaren geleden een beperkt aantal vergunningen voor zondagsopenstelling te verlenen en dat per jaar te laten rouleren. Tot en met 2017 is per stadsdeel al vastgelegd welke supermarkten open mogen. De overige supermarkten kunnen alleen op een koopzondag de deuren openen. Er is veel discussie in Zwolle over de openstelling van supermarkten op zondag. Afgelopen jaar was er een petitie tegen de geldende regelgeving.

Artikel delen:
Reacties 18
 1. Het IS een rare regeling. Dat weet iedereen inclusief B&W en de gemeenteraad. Ik denk dat niemand er meer blij mee is. Maar het is nu eenmaal zo. Effe doorbijten tot 2018.


  ⚠️ Meld

 2. al weer dat gezeik…

  De regering kan niet eens openingstijden van de winkels vast stellen voor onbepaalde tyd…

  Hoe moeten ze dan al dat gezeik met vluchtelingen oplossen???

  wat voor klote regels hebben we..


  ⚠️ Meld

 3. zo, iemand hier is in een chagrijnige bui 😛

  Mooi dat er eindelijk een supermarkt in mijn buurt open is op zondag. Niet dat ik er gebruik van ga maken, maar het gaat om het idee 8)

  En dan vanaf 2018 gewoon alles open op zondag. Makkie!


  ⚠️ Meld

 4. Ongelooflijk dat de gemeenteraad de ballen niet heeft om te zeggen het is nu wel duidelijk. Deze proef hoeven we niet af te wachten en openstelling supermarkten op zondag is vanaf heden een keuze van de winkelier. Geef gewoon je fout toe en hou je niet angstvallig vast aan een afspraak uit het verleden. Man man wat een stelletje angsthazen bij elkaar. I love Zwolle maar soms is het echt een kutstad met dat trage gedoe van de gemeente.


  ⚠️ Meld

 5. Ik blijf het niet begrijpen dat de supers in Zwolle niet elke week op zondag open mogen. Hier in Deventer is het geen enkel probleem. Ook in andere steden, nooit een wanklank. Wat is nou het probleem in Zwolle? Waarom kan het daar niet ? Kom nog wel eens in Zwolle op zondag, leuk museum, maar zou vaker komen als ook de winkels open zijn.


  ⚠️ Meld

 6. En ik blijf niet begrijpen dat mensen hier telkens weer op terug komen. Net kleine kinderen, die kunnen ook zo blijven zeuren.
  In het coalitieakkoord is afgesproken dat de huidige zondagsregeling niet wordt aangepast. Dat is onlangs nog eens bekeken en in de coalitie waren alle partijen van mening dat deze afspraak zo blijft.
  Volgende verkiezingen geeft nieuwe kansen. Klaar voor nu, Wees blij dat afspraken een keertje blijven staan


  ⚠️ Meld

 7. Het worden wel steeds meer supermarkten 😀 Waar het in het begin nog maar totaal 5 supermarkten waren zijn het er nu al 8! Goede ontwikkeling naar een onbeperte openstelling voor alle supermarkten op zondag. 😀


  ⚠️ Meld

 8. Wij worden hier in Zwolle veel te veel geregeerd door de christelijke partijen. Laat winkeliers zelf bepalen hoe en wanneer zij open gaan. Dan kunnen klanten zelf beslissen of zij van deze service gebruik maken. Wij lopen echt achter op dit vlak.


  ⚠️ Meld

 9. Yesss! 😀
  Eindelijk zitten mijn favoriete supermarkten er bij!

  Zoals JohanL al schreef, is het raar dat dit niet beter verspreid word.
  Nu eindelijk een supermarkt open bij mij in de buurt. Twee zelfs! Terwijl Zwolle Zuid dan blijkbaar buiten de boot valt.


  ⚠️ Meld

 10. Omdat PieterG schreef dat er alweer gezeurd werd , heb ik wat oude berichten van deze weblog bekeken. Nou ’tis me nu wel duidelijk. In Zwolle mogen de supers niet open vanwege de christelijken. Een CU minderheid in Zwolle schrijft de meerderheid een christelijke leefregel voor. Zeer respectloos!


  ⚠️ Meld

 11. @Nieuwsgierig
  https://www.zwolle.nl/sites/default/files/uitslagen_boekje_gr2014_zwolle.pdf
  Van de 95000 mensen zijn er maar 55000 op komen dagen tijdens de verkiezingen. “stemmen heeft toch geen zin” hoor ik dan vaak. Hoeveel van die mensen zullen nu mekkeren dat ze geen pak melk kunnen kopen op zondag?

  Een CU minderheid in Zwolle schrijft de meerderheid een christelijke leefregel voor

  Dat is toch altijd zo geweest in Nederland? Wanneer ik 1e Kerstdag of 1e Paasdag naar de winkel wil, zit alles dicht. Waarom is dat? Wat is er met Pinksteren gebeurd? ik heb geen idee. Toch zit die dag mijn winkel dicht.
  Zondagmorgen om 10.00 uur word ik gewekt door klokken, waarom moet ik weten dat de dienst gaat beginnen?  ⚠️ Meld

 12. In Zwolle zuid zit wel nog eem jumbo die open is. Dat ligt maar een paar minuten van WC Zwolle Zuid af. Dus wat is het probleem?

  ps verdeling in de aa landen wel slecht verdeeld moet ik zeggen. teveel


  ⚠️ Meld

Reageer