Dwight Lodeweges traint talenten PEC Zwolle

Zwolle – PEC Zwolle versterkt per direct de technische organisatie voor een periode van twee en een half jaar met Dwight Lodeweges.

De voormalig hoofdtrainer van de Zwolse club, sc Heerenveen, SC Cambuur, PSV en FC Groningen gaat zich bezighouden met het trainen en begeleiden van de high-potential spelers vanuit de voetbalacademie en beloften naar de hoofdselectie van PEC Zwolle. Dwight Lodeweges over zijn komst naar Zwolle: ,,Ik vind het mooi om weer op het oude nest neer te strijken, bij de club waar ik mijn professionele trainerscarrière ben begonnen. PEC Zwolle heeft de afgelopen jaren een grote ontwikkeling doorgemaakt. Het is een uitdaging voor mij, om aan deze groei een bijdrage te leveren.”

Technisch directeur Gerard Nijkamp: ,,Enige tijd geleden heeft een review team van de KNVB de technische organisatie van de club geanalyseerd. Hierbij kwamen we samen tot de conclusie dat onze high-potentials nog beter en intensiever begeleid kunnen worden. Ook de verbinding tussen voetbalacademie, beloften en hoofdselectie kan verder worden geoptimaliseerd. Met Dwight in de rol van high-potential coach wil PEC Zwolle deze behoefte invullen. De periode tot en met de zomer van 2016 zal worden gebruikt om te kijken hoe de inzet van Dwight verder uitgebreid kan worden. Hierbij valt te denken aan werkzaamheden op scoutingsgebied, wedstrijdanalyse en het ondersteunen van trainingen bij de A-jeugd, beloften en de hoofdselectie.”

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Een prachtige uitbreiding van het team en ook weer prima door PEC nagedacht over hoe het allemaal steeds beter en professioneler kan. Aardige vent ook die goed past bij de Zwolle cultuur/sfeer. Welkom en succes!


  ⚠️ Meld

 2. Het mag allemaal wat kosten. De staf is straks nog duurder dan de spelersgroep.

  Overal op bezuinigen en dan komt ineens Dwight om de hoe kijken.
  Hem kunnen ze dus wel betalen.


  ⚠️ Meld

 3. Wat weet jij van de financien af van PEC ? Ik kan je met zekerheid vertellen dat PEC goed bezig is 😉 en om eerlijk te zijn is dit een hele goede zet!


  ⚠️ Meld

 4. Ik denk dat het een goede zet kan zijn. Het blijft immers opmerkelijk dat er ondanks alle hosanna-verhalen onder Ron Jans welgeteld NUL spelers zijn doorgebroken naar een topclub.
  Tijd om individuele ontwikkeling een impuls te geven, kan ook zakelijk interessant zijn voor PEC.


  ⚠️ Meld

Reageer