PEC Zwolle wint eerste wedstrijd na winterstop

Zwolle – Zaterdagavond wist PEC Zwolle in eigen huis met een groot doelsaldo sc Heerenveen te verslaan in de eerste wedstrijd na de winterstop. De uitslag werd 5-2.

img_8899.jpg 

PEC Zwolle is 2016 flitsend gestart met een 5-2 zege op sc Heerenveen. In het winterse IJsseldelta stadion heeft Zwolle het begin tweede helft even lastig. Na de rode kaart van voormalig Zwolle-speler Joey van den Berg loopt Zwolle soepel uit naar een mooie uitslag. ,,Ik kan nog wel zeuren, maar het decor was mooi. Het publiek heeft genoten en we hebben gewonnen. Een geweldige start van de tweede competitiehelft”, glundert trainer Ron Jans. Zwolle kwam in de eerste helft prima uit de startblokken. Heerenveen had via Branco van den Boomen en Mitchell te Vrede twee kansjes, maar het was de thuisploeg die de score opende. Na een vloeiende aanval over meerdere schijven belandde de bal voor de voeten van Wout Brama. Vanaf de linksbuitenpositie gaf hij voor richting Dirk Marcellis. De mee opgekomen rechtsback schoot de bal fraai in het dak van het doel. ,,De backs hebben het vandaag gedaan”, lachte Marcellis. Want niet veel later was het linksback Bram van Polen die voor 2-0 zorgde.

img_9060.jpg

img_9107.jpg 

img_9013.jpg 

Via Lees verder meer nieuws en foto’s… 

Uit een hoekschop raakte Ouasim Bouy de bal compleet verkeerd. Van Polen kreeg hem voor zijn voeten, waarna hij hem in de verre hoek schoot. Heerenveen-coach Foppe de Haan was niet tevreden met het spel van zijn ploeg. Daarom wisselde hij vlak voor rust twee keer. Marten Thorsby en Branco van den Boomen werden geslachtofferd voor Joost van Aken en Jerry St. Juste. ,,We lieten Zwolle te veel komen door het centrum, dat deden ze wel aardig”, vond De Haan. ,,We waren dominant in het eerste half uur. De 3-0 hing in de lucht, maar we speelden te snel de lange bal”, vond Jans.
Direct na rust kwam Heerenveen terug in de wedstrijd. Mitchell te Vrede draaide knap weg en schoot beheerst raak. Niet veel later moesten de bezoekers verder met tien man. Joey van den Berg ging volgens scheidsrechter Martin van de Kerkhof dusdanig in de fout, dat de arbiter hem de rode kaart toonde. Niet veel later kreeg Zwolle ook een penalty mee. Lucas Bijker beroerde de bal met de hand in het strafschopgebied. Zodoende kon Van Polen zijn tweede treffer van de avond maken vanaf de strafschopstip. Zwolle speelde daarna tegen de tien bezoekers wat slordig, toch kon de thuisploeg verder uitlopen. Heerenveen-doelman Erwin Mulder ging in de fout met een terugspeelbal. Lars Veldwijk pikte de bal op en gunde Wout Brama ook een treffer. ,,Ik heb mijn gemiddelde weer gehaald”, lachte Brama. Nadat Jerry St. Juste namens Heerenveen nog een doelpunt maakte, was het Stef Nijland die de eindstand op de scorebord bracht. Een fraaie assist van Gustavo Hebling werd door Nijland beheerst binnengeschoten. ,, Ik heb niks gezien bij die rode kaart maar het heeft ons wel ontzettend geholpen. Een geweldige start in een mooi decor”, constateerde Jans tevreden.
Volgende week zondag komt PEC Zwolle opnieuw in actie. Om 14.30 uur is FC Utrecht de tegenstander.
PEC Zwolle – sc Heerenveen 5-2 (2-0). 
Toeschouwers:  12.320 
Scheidsrechter:  Van de Kerkhof 
Rode kaart:  49. Van den Berg (SC Heerenveen) 
Gele kaarten:  Nijland, Marcellis (PEC Zwolle), Van den Boomen, Mulder, Bijker (SC Heerenveen)
Opstellingen:   
PEC Zwolle: Van der Hart, Marcellis, Lam, Bouy, Van Polen, Ehizibue (63. Becker), Dekker (69. Marinus), Brama (80. Hebling), Menig, Veldwijk, Nijland
sc Heerenveen: Mulder, Van Anholt, Van de Berg, Otigba, Bijker, Thorsby (38. Van Aken), Cavlan, Van den Boomen (38. St. Juste), Zeneli, Te Vrede (80. Slagveer), Larsson
Scoreverloop:   
12. Marcellis 1-0 
20. Van Polen 2-0 
46. Te Vrede 2-1 
55. Van Polen (strafschop) 3-1 
77. Brama 4-1 
78. St. Juste 4-2 
87. Nijland 5-2
Bron: peczwolle.nl
 
img_8565.jpg
 
img_8567.jpg
 
img_8612.jpg
 
img_8617.jpg
 
img_8634.jpg
 
img_8655.jpg
 
img_8694.jpg
 
img_8852.jpg
 
img_8887.jpg
 
img_8902.jpg
 
img_8991.jpg
 
img_8994.jpg
 
img_9015.jpg
 
img_9019.jpg
 
img_9057.jpg
 
img_9075.jpg
 
img_9090.jpg
 
img_9096.jpg
 
Artikel delen:
Reacties 26
 1. Heerlijk!!!!! Mooie wedstrijd, dit belooft nog wat. 5-2!! Top sfeertje,…een echte Zwollenaar zal blijven zingen….Forza Zwolluhhhh!!


  Maak melding

 2. Wouter van de weerfoto’s, weer mooie foto’s!

  Nu, tijdens het Haags kwartiertje, zou ik ook wel een plaat van Cilessen’s gezicht willen zien…voor hij hetvatte 😮


  Maak melding

 3. Eens ZIBA, maar de spanning rond die potjes hield me vanmiddag aardig bezig. Ga er van uit dat het zo blijft in De Kuip en dan ben ik helaas niet tevreden (0-2 ook nog).

  Ontopic:
  Weer
  Wouter van de
  Wonderschone
  Weerfotto’s

  Wat vind jij eigenlijk van Wouter’s platen?


  Maak melding

 4. @Dick, kap eens met het er bij blijven halen van Ajax en andere zaken waar het in dit artikel totaal niet over gaat. Verder blij met PEC, vooral eerste half uur sterk en lekker sfeertje!


  Maak melding

 5. Snap ik Dick maar je hebt het er net ff iets te vaak over, en dan ook nog eens in topics over PEC, vandaar.
  Mooie foto’s inderdaad maar ja, dat zijn dan ook foto’s van mijn favoriete voetbal club.
  🙂


  Maak melding

 6. Wel eens met de 1e zin van ZIBA….

  Mooie laatste zin ook 😀
  Ben ook fan hoor; zeker!
  Heb hier bijvoorbeeld nog de wollen herinneringssjaals aan een bezoek aan de laatste bekerfinales….Tegen Ajax was ik (zoals vaak) voor de underdog. Maar in de competitie, mits het voor PEC nergens meer om gaat. Vaak voor de Amsterdammers, in de onderlinge wedstrijden. Puur, omdat het bij de Mokummers vaak wel degelijk om het kampioenschap (of bijv. CL) gaat.

  Man man wat het ik vrogger ook met mijn ultragoedkope jongerenrang seizoenskaart genoten. Ben de laatste jaren ook vrij regelmatig (maar te weinig) bij PEC geweest. Alleen al om het enorme genoegen bekenden, familie en vrienden tegen het lijf te lopen.

  Gelukkig mag dit allemaal, in ons mooie land.


  Maak melding

 7. Puur, omdat het bij de Mokummers vaak wel degelijk om het kampioenschap (of bijv. CL) gaat.

  Precies Dick, precies het waarom het gros voor die club is, successupporters!! Mag natuurlijk wel, maar is mij te makkelijk!


  Maak melding

 8. Haha ZIB, ik dacht precies zo, en daarbij… hoe bevestig ik alle vooroordelen die er zijn? Nou, zoals Dick dus :D:D:D

  On topic: een fijne overwinning van PEC, leuk ook het gevatte antwoord van Jans in de persconferentie op “hoe om te gaan met stress?”, “dat weet ik niet want dat heb ik bij Zwolle niet, bij Heerenveen had ik dat wel!”


  Maak melding

 9. Dick: ik snap het niet. Je beweert dat je PEC-fan bent, maar ook voor ajax als ze kampioen kunnen worden. Argument CL lijkt me niet iets wat je moet ambiëren, want daarin zet ajax het nederlandse voetbal alleen maar voor schut door consequent te falen.

  ZwollenaarisbackAGAIN heeft gelijk: wel typerend voor de aanhang van de club. En dan ook nog het volgende: ‘Alleen al om het enorme genoegen bekenden, familie en vrienden tegen het lijf te lopen. ‘ Als DAT de reden is om naar een voetbalwedstrijd te gaan, blijf dan lekker thuis en noem jezelf dan toerist, maar in elk geval geen PEC-supporter!  Maak melding

 10. De eerste helft werd Heerenveen zoek gespeeld.

  Zonder de rode kaart voor Van de Berg, die veel scheidsrechters niet hadden gegeven, was het na de 2-1 denk ik nog knap lastig geworden.  Maak melding

 11. PEC Zwolle heeft dan misschien niet zo’n hele grote groep oudere (fanatieke) aanhangers van zeg maar 25 tot 40 jaar, maar dat heeft vooral te maken met de grote periode dat FC Zwolle toen in de Jupiler League speelde, ook als ik even naar mij zelf kijk.

  Nu PEC Zwolle wat langer in de Eredivisie speelt en ook leuk meedoet zie je dat er een hele generatie jongere supporters van 8 tot zeg maar 18 jaar ontstaat die wel echt van jongs af aan opgroeien met een PEC Zwolle die meedoet en wat betekent en dat is voor de ontwikkeling op langere termijn, dus over pakweg 10 jaar, denk ik heel goed voor de (fanatieke) aanhang.


  Maak melding

 12. Klopt @ joppuh, op 18 januari 2016 9:09. Supporter van twee succesrijke clubs. Al vanaf de kleuterschool voor die club uit die geweldige stad.
  Die eerder ook altijd het mooiste voetbal speelde!
  Al vroeg op de jongerenrang bij de veelzijdige en vooral ook succesrijke club uit mijn stad.
  Wat overigens altijd mijn stad zal blijven. Vraag me niet wat ik, met alles er omheen) een mooiere tijd vond. Met of zonder Eibrink. Feit is dat het nu al weer een tijd heel goed gaat. In meerdere opzichten. Maar had bijvoorbeeld wel gehoopt dat er minder “supportersclubjes”
  zouden zijn in Zwolle. Ook 2 dierbaren horen echter bij 2 verschillende groepjes.
  Jans had trouwens tussen de middag op de radio op NPO 1 groot gelijk over “spreekkoren” in tweespraak met Wennemars.
  Heerlijk om succesvolle clubs aan te hangen…jammer als je club al jaren geen aansprekende resultaten boekt. 😉


  Maak melding

 13. Nu PEC Zwolle wat langer in de Eredivisie speelt en ook leuk meedoet zie je dat er een hele generatie jongere supporters van 8 tot zeg maar 18 jaar ontstaat die wel echt van jongs af aan opgroeien met een PEC Zwolle die meedoet en wat betekent en dat is voor de ontwikkeling op langere termijn, dus over pakweg 10 jaar, denk ik heel goed voor de (fanatieke) aanhang.

  Volledig eens. Zijn we tegen die tijd hopelijk ook af van die gloryhuntende bi-supporters die niet kunnen en durven kiezen.


  Maak melding

 14. Nou ben ik ook door de mand gevallen: de foto die ik zo mooi vond is van Marcellis en niet van Brama. Kreeg op mijn kop van mijn zoon.:)


  Maak melding

 15. Bericht door Historischbesef, op 18 januari 2016 16:16
  PEC Zwolle heeft dan misschien niet zo’n hele grote groep oudere (fanatieke) aanhangers van zeg maar 25 tot 40 jaar,

  En hoe noem je de supporters van boven de 40 dan…? :o:D


  Maak melding

 16. “PEC Zwolle heeft dan misschien niet zo’n hele grote groep oudere (fanatieke) aanhangers van zeg maar 25 tot 40 jaar, maar dat heeft vooral te maken met de grote periode dat FC Zwolle toen in de Jupiler League speelde, ook als ik even naar mij zelf kijk. ”

  Ben toch wel benieuwd waar je dat op baseert, ken genoeg fanatieke aanhangers tussen de 25 & 40 jaar…..


  Maak melding

 17. :Dvrije verkoop in utrecht galegewoard
  Kassa open vanaf half 1
  Plek zat, kaarten vanaf 16 euro
  Ga zelf op de Cityside zittej, aan de kant can uitvak Z, naast honderden pecfans
  Komt allen:D


  Maak melding

Reageer