Hooligans uit Deventer slaags met ME in Zwolle

Dinsdagavond rond 21.30 uur zijn ter hoogte van het Kerkbrugje aanhangers van de voetbalclub Go Ahead Eagles slaags geraakt met de Mobiele Eenheid. Daarbij zijn vijftig aanhoudingen verricht.

De Deventer ‘supporters’ waren naar Zwolle gekomen in verband met de bekerwedstrijd van FC Zwolle tegen de GA Eagles, dat deze avond door bouwwerkzaamheden aan het nieuwe stadion in Emmen gespeeld werd. Voorafgaand aan de wedstrijd was aan de supporters uit Deventer aangegeven dat het niet toegestaan was om naar Zwolle te gaan of daar te verblijven. Dit om een eventuele confrontatie met FC Zwolle supporters te voorkomen. In de binnenstad van Zwolle werden op dinsdagavond toch Go Ahead Eagles supporters aangetroffen. Omdat zij Zwolle niet wilden verlaten, werden zij aangehouden.

Artikel delen:
Reacties 13
 1. Kon je op wachten natuurlijk…

  Ik snap wat je bedoeld, maar het is natuurlijk wel te gek voor woorden…

  Wat mij betreft flinke straffen uitdelen en bij wijze van spreken opknopen en aan de rand van de stad ophangen als waarschuwing voor anderen..


  Maak melding

 2. Gewoon met eigen vervoer naar Zwolle gekomen misschien? Tuurlijk kon je erop wachten dat er een aantal naar Zwolle kwamen. Ze wilden de Zwolle supporters gewoon opwachten na de wedstrijd. Al snap ik nog steeds niet waar al dat relschoppen voor nodig is.


  Maak melding

 3. … : Joppie
  Dom voetbalvolk! En dat alles “uit liefde voor de club”

  Reactie geplaatst op 31 oktober 2007 om 19:41

  Dit is wel de domste reactie die er tussen staat. :-*


  Maak melding

Reageer