Jonnie en Thérèse Boer worden Prominent 2016

Zwolle – De commissie van het Prominentenbal gaat ieder jaar op zoek naar een vrouw, man of groep die door hun werk, of anderzijds een belangrijke rol voor de stad Zwolle heeft betekend. Dat dit op zeer uiteenlopende manieren kan zijn geweest, blijkt wel uit de lijst van oud Prominenten: de allereerste Prominent in 1990 was de toenmalige burgemeester van Zwolle dhr. Gauke Loopstra.

prominent.jpg 

In 1993 werd de onderscheiding toegekend aan Ria Dijk, directie van de hofresidentie van c.v.d’Oelewappers, De Vrolijkheid. Henri van Velzen: “de Zwolsche André Hazes” mocht zich in 2013 Prominent noemen. En niet te vergeten, de Prominent van 2015: Dries Jans. Oud voetballer van PEC Zwolle, en vader van huidig trainer Ron Jans. Verscheidene Carnavalsverenigingen en groepen brachten een bezoek aan Prins LOLium I waarna zij in de Grote Zaal het carnavalsfeestje voort konden zetten op de muzikale noten van de MB Band, en niet te vergeten de Deurbloazers uit Deventer, de Hofkapel van d’Oelewappers. Zoals gewoonlijk lieten ook verscheidene dansmariekes hun kunsten zien in de gezellig, drukke Vrolijkheid. Normaliter wordt om 23.11 de nieuwe Prominent bekend gemaakt. Door het druk bezette schema van deze Prominent werd dit uitgesteld tot de klok van 12 uur. Na het dansen, polonaise lopen en gezellige proatjes onderling was het dan eindelijk zover. De voorzitter van d’Oelewappers maakt bekend dat de Prominent van 2016 niemand minder is dan : Jonnie & Thérèse Boer. Eigenaren van Restaurant De Librije.

Het ‘driesterrenduo’ werd met De Librije in 1993 voor het eerst bekroond met een Michelinster. In 1999 kregen zij een tweede Michelinster, en in 2004 volgde zelfs een derde.Beiden benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Door deze bekroningen en het later openen van Librije’s Hotel, Librije’s zusje, kook- en wijnschool Librije’s Atelier en Librije’s Wijnbar hebben zij Zwolle met grote stip op de (culinaire) kaart gezet. De uitreiking door de voorzitter wordt dan ook met groot applaus ontvangen. Het feest in de Vrolijkheid gaat nog even door, en ver na twaalven gaan de lampen weer aan na een zeer geslaagde avond voor menig Sassendonker.

Artikel delen:
Reacties 16
 1. Ik snap niet dat deze ondernemer de naam “Librije” nog durft te gebruiken, het pand de Librije waarin hij z’n faam heeft opgebeouwd staat nu letterlijk te verkrotten, de luiken hangen er half verrot bij,
  Ps, we hebben het over een rijksmonument.


  Maak melding

 2. @els

  dan moet je niet bij de familie Boer zijn

  De heer Boer is nog steeds eigenaar van de historische kloosterbibliotheek “dde Librije” die er ondertussen beschamend bij staat. En als je een “naam” hebt hoog te houden schept dat wel verplichtingen naar mijn idee.


  Maak melding

 3. Els, Ik heb daar nog geen berichtgeving van gezien dus ik kan dat niet bevestigen.
  Maar deze armoedige staat van onderhoud van de Librije als Rijksmonument waarbij de luiken bijna of geheel van de muren afvallen duidt op een zeer langdurig achterstallig onderhoud van de voormalige gebruiker/eigenaar, de heer, juist, … die!!


  Maak melding

 4. Els, waarom is mijn bezorgdheid over onze kwetsbare monumenten in jouw ogen gezeur?
  Ik meld het liever aan Monumentenzorg, het gaat mij om het historische pand, niet om de eigenaar.


  Maak melding

 5. Het klooster is een huurpand, ik denk dat je dus bij de verhuurder moet zijn, je woorden over langdurig achterstallig onderhoud heeft dus niks met de heer, juist,… Die!! Te maken.


  Maak melding

 6. Nee, Peaky, Jonnie Boer is wel degelijk de eigenaar:

  De Librije Beheer bv heeft voor 8 miljoen euro aan vastgoed op de balans staan, tegen 6 miljoen aan schulden. Verder staat er in De Librije Beheer bv 2,6 miljoen euro aan eigen vermogen. Enkele jaren geleden sprong wijlen Mercedes-dealer Ron Wensink bij, die een aandelenpakket kocht. ??Hij heeft ons uit de handen van de bank gehouden en ons lucht gegeven. We hebben nu een koper voor het pand van De Librije. Met die opbrengst kunnen we de laatste aandelen terugkopen??, zegt Jonnie Boer tegen het zakenblad.

  Niet voor niets heeft de familie Boer de grootse schuld en het grootste vermogen van alle sterrenrestaurants
  http://www.missethoreca.nl/restaurant/nieuws/2016/1/quote-duikt-in-boeken-sterrenrestaurants-101230309
  Dat allemaal terzijde: ik deel de mening van Observer volkomen. Dat pand mag niet verkrotten.


  Maak melding

 7. @Dame, mijn complimenten voor je dossierkennis.
  Het gebeurt helaas al te vaak dat een (horeca)ondernemer een restaurant of een partycentrum begint/opbouwt in een beeldbepalend historisch pand wat hij/zij dan meestal voor een schijntje in de vingers krijgt. Als later om uiteenlopende redenen het pand word afgestoten blijkt er vaak al veel achterstallig onderoud en ook onherstelbare schade aan het gebouw te zijn opgetreden, denk maar aan de voormalige Proosdij, (Bethlehemse kerk) van die andere horeca icoon, Dhr Borrel.


  Maak melding

Reageer