StinsKracht lanceert online dorpsplein

Zwolle – Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de wijkvereniging WVF heeft de werkgroep StinsKracht haar nieuwe online dorpsplein www.stinskracht.nl gelanceerd: een website waar je – net als bij een ‘normaal’ dorpsplein – dingen met elkaar kunt delen. Een website die het mogelijk maakt de buurtbewoners te laten weten of er bijvoorbeeld hulp aangeboden of gevraagd wordt, of er evenementen zijn en of er zaken te koop aangeboden en gevraagd worden. Wijkwethouder Ed Anker verrichtte de openingshandeling.

stinskracht.jpg 


Wethouder Ed Anker lanceerde de website met een symbolische druk op de knop. Daarna maakte hij een persoonlijk profiel aan op stinskracht.nl. Hij benadrukte dat de gemeente achter het initiatief staat. ‘In alle speerpunten die de gemeente in haar beleid heeft, komt het aspect ‘hoe gaan we met elkaar om?’ steeds terug. En bij StinsKracht is het heel bijzonder te zien dat een sociaal wijkteam en StinsKracht écht dicht bij elkaar komen. De gemeente juicht de eigen kracht van bewoners toe. Al blijft het belangrijk dat de mensen de energie kunnen vasthouden waarmee ze het initiatief gestart zijn. Daar heb ik alle vertrouwen in!’

Online beter de weg vinden naar elkaar
‘
Het doel van de website is een (nog) beter verbonden buurt. Via ons online dorpsplein kun je heel gemakkelijk zien wat er allemaal is in onze wijk en zelf een bericht plaatsen voor het vragen en aanbieden van hulp, gezelschap, gebruiksvoorwerpen, of het informeren over activiteiten. Van alles wat je maar kunt bedenken, als het maar betrekking heeft op Westenholte’, vertelt Martijn Ganzevles, buurtverbinder van StinsKracht en stuwende kracht achter de website. ‘Informele zorg en burenhulp zijn straks aan de orde van de dag. We hopen met dit buurtplatform een positieve bijdrage te leveren aan de afname van vraagverlegenheid en aanbodschroom. Het is bovendien erg gebruiksvriendelijk: Eén minuutje werk en je hebt een profiel aangemaakt.’
 
Met elkaar en voor elkaar …
StinsKracht is een burenhulpinitiatief dat is opgezet onder de vlag van de wijkvereniging. StinsKracht werkt met een fysiek loket bij Studio Jobpoint aan de Westenholterweg 50. Het sociaal wijkteam, Icare en Travers werken nauw samen met StinsKracht en maken er met drie professionele buurtverbinders ook deel van uit. Behalve professionele buurtverbinders zijn er ook vrijwilligers die deze taak op zich hebben genomen: het verbinden van mensen op diverse vlakken. Inmiddels zijn er op het hulpvlak in het laatste kwartaal van 2015 al 15 succesvolle matches geweest.
 
… gesterkt door gecertificeerde buurtverbinders
Voor de lancering vond de officiële uitreiking van de certificaten aan de buurtverbinders van StinsKracht plaats. De buurtverbinders hebben afgelopen najaar een driedaagse training gevolgd bij mijnbuurtje.nl. Hanneke van Stokkom, een van de oprichters van MijnBuurtje.nl, reikte de certificaten uit. Met deze gecertificeerde buurtverbinders heeft StinsKracht een goed team dat de informele zorg en burenhulp kan stimuleren. Doordat zij weten op welke aspecten in de wijk en de contacten ze moeten letten en welke stappen ze kunnen nemen. Dat vergroot de kans op succes! 
 
Meer informatie: www.stinskracht.nl of via Facebook.com/StinsKracht

Artikel delen:

Reageer