Gesprek over groen en sociaal ondernemen

Zwolle – Groen en sociaal ondernemen: wat is de drive van degenen die zich hier mee bezig houden? Wat weerhoudt anderen om er aan te beginnen? Daarover gaat het gesprek in Peper&Zout op dinsdag 26 januari, om 20.00 uur in het restaurant van Regardz Nieuwe Buitensociëteit in Zwolle. Iedereen is welkom om mee te praten en de uitzending is live te bekijken via de website windesheimindialoog.nl

Groen en sociaal ondernemen is een tikkeltje next level; je maakt het ondernemen er niet makkelijker op, dus waarom zou je die uitdaging aangaan? Je zou toch zeggen dat ondernemers en zeker startende ondernemers het al lastig genoeg hebben hun bedrijf in de lucht te houden; om winst te maken. Toch zijn er steeds meer ondernemers die juist voor groen en sociaal kiezen. Bij het gesprek worden vier bedrijven betrokken: studentonderneming VictoPlast, online boodschappendienst SuperBuddy, landgoed Roggebotstaete, de lector International Business van Windesheim en de kersverse winnaar van de MVO award regio Zwolle: BMA Ergonomics.

Waarom is groen en sociaal ondernemer voor de één een must en voor de ander ballast? Hoe recht in de leer moet je zijn? Wat hebben groene ondernemers nodig? Wat missen ze in regulering, wetgeving, ondersteuning? Kun je überhaupt wel concurreren met het buitenland als je groen en sociaal onderneemt? Wat weerhoudt ondernemers die sceptisch staan tegenover groen en sociaal ondernemen?
Praat mee over deze onderwerpen op 26 januari of bekijk de uitzending live via de website windesheimindialoog.nl
Tijd en locatie: Dinsdag 26 januari 2016 om 20.00 uur bij Regardz Nieuwe Buitensociëteit in Zwolle. Entree is gratis.

Artikel delen: