Schaaktoernooi tijdens de jaarlijkse bierweek

Zwolle – Zaterdag 6 februari vindt het jaarlijkse schaaktoernooi plaats, georganiseerd door studentenvereniging ZHTC. Het schaaktoernooi is onderdeel van de bierweek. Tijdens de bierweek worden er tal van activiteiten georganiseerd door studentenvereniging ZHTC. Daarnaast worden er ruim 300 soorten bier geschonken, afkomstig uit binnen- en buitenland.

De aanvang van het bierweek schaaktoernooi is vanaf 13.00. De eerste ronde start om 14.00 uur. Er wordt volgens een Zwitsers systeem gespeeld en het speeltempo is 15 minuten per persoon per partij. De prijsuitreiking vindt plaats om 18.30 uur. Organisator Emile Hoogterp: "Elk jaar komen er zowel clubschakers als hobbyschakers spelen. Door deze gezonde mix is het een leuk toernooi voor elke schaker. Aangezien er volgens een Zwitsers systeem wordt gespeeld, kom je altijd tegen spelers van soortgelijke sterkte (met evenveel punten) te spelen. Vorig jaar liepen het storm met de aanmeldingen, waardoor er dit jaar een maximum is gesteld van 32 deelnemers. 

Opgeven voor het schaaktoernooi kan via emile@zhtc.nl en de deelnamekosten bedragen € 5,- per persoon. Deze deelnamekosten kunnen bij aanvang betaald worden. Het schaaktoernooi vindt plaats in de ZHTC-sociëteit aan de Thomas à Kempisstraat 13 te Zwolle Voor meer informatie over de bierweek, kijk op www.zhtc.nl/bierweek of check onze facebook.

Artikel delen:

Reageer