Zwolse studenten komen in actie

Studenten uit Zwolle zullen, net als hun medestudenten in andere studentensteden, donderdag 1 november acties voeren. In Zwolle stuurt Studenten Overleg Orgaan Zwolle (SOOZ) de acties aan. De studenten voeren actie in het kader van de nieuwe petitiewebsite www.1miljard.nl. Deze is erop gericht het kabinet duidelijk te maken dat de benodigde 1,1 miljard euro voor het ophogen van lerarensalarissen door alle Nederlanders betaald moet worden, niet alleen door de studenten. De hoogte van lerarensalarissen en het lerarentekort zijn een maatschappelijk, nationaal probleem.  

De acties van SOOZ hebben een positief en ludiek karakter. Enkele tientallen studenten zullen tussen 14.00 en 18.00 uur op strategische plekken in Zwolle handtekeningen voor de petitie verzamelen. Zij worden hierbij ondersteund door een Studenten-Soepbus die soep uitdeelt aan de bezoekers van de Zwolse studiebeurs – uiteraard om aan te geven dat het budget van studenten nú al erg krap is. Ook spelen er op de verschillende locaties muziekbandjes en een rapper schrijft een speciaal lied voor de studentenacties in Zwolle.

Rond 22.00 start een meer dan waardige afsluiting van de actiedag op de Grote Markt (Melkmarkt) in Zwolle.

Initiatiefnemers van de website www.1miljard.nl zijn onder meer de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb), het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO), FNV Jong, CNV Jongeren en tal van andere (politieke) jongerenorganisaties. In Zwolle ondersteunen de Jongerenraad Zwolle en ‘Rood, jong in de SP’ de acties van SOOZ.

Artikel delen:

Reageer