Zwolse handbaldames winnen van Holten

Zwolle – De dames van SV Zwolle DS1 hadden afgelopen zondag hun eerste thuiswedstrijd van 2016 tegen Holten DS1 op de agenda staan. Het was geen spannende wedstrijd, maar de Zwolse dames hebben mooie dingen laten zien. De dames van SV Zwolle hebben gewonnen met 35-20.

De dames van Zwolle wisten al gauw te scoren en kwamen snel op een voorsprong van 8-2. De snelle aanvallen en omschakeling verliepen vooral in de eerste helft bijna vlekkeloos. De dekking van de dames van Zwolle was matig, waardoor de tegenstander wist terug te komen naar een stand van 11-8. Ook in de aanvallen, die langzaamaan werden opgebouwd, wisten de dames van Zwolle elkaar goed te vinden en vrij te spelen. De dames van Holten bleven wel de hele wedstrijd vechten. De ruststand was 20-11 in het voordeel van de dames van Zwolle.

In de tweede helft kon Zwolle de voorsprong behouden, maar bleef Holten ook veelal scoren. De dames van Zwolle hebben geen enkel moment laten zien dat zij de wedstrijd uit handen zouden geven. Echter, Holten heeft volgens Zwolle teveel kunnen scoren door kleine fouten in de dekking. De dames van Zwolle antwoordde hierop door snelle en goed opgebouwde tegenaanvallen. De eindstand van deze wedstrijd is 35-20.
Zondag 24 januari spelen de dames van Zwolle om 12:15 uur tegen Overwetering DS1. We zien en horen jullie graag in Sporthal Zwolle Zuid.
Artikel delen:

Reageer