Verhuizing Stadkamer naar stadhuis vordert

Zwolle – De verhuizing van Stadkamer Centrum van de Diezerstraat naar het Stadhuis is in volle gang. Daarom is de centrumlocatie van de bibliotheek tot 25 januari gesloten.

_dsc6154.jpg 

Op maandag 25 januari maakt Stadkamer een doorstart in het stadhuis aan het de Grote Kerkplein 15. Vanaf dan neemt Stadkamer Centrum tijdelijk haar intrek in het Stadhuis dat hiervoor op deit moment wordt aangepast. Doordat het Stadhuis iets krapper is, wordt het passen en meten. Het is de bedoeling dat de bestaande collectie beschikbaar blijft voor de leners en bezoekers. Ook alle medewerkers die voor en achter de schermen werken, krijgen hun tijdelijke werkplek in een van de gemeentelijke panden aan het Grote Kerkplein.

_dsc6153.jpg 

De verhuizing van de centrumlocatie heeft veel voeten in aarde. Uitgangspunt is dat ondanks de beperkingen de dienstverlening zoveel mogelijk op peil blijft. Tienduizenden boeken, cd’s, dvd’s en tijdschriften worden momenteel verhuisd.
 
Wie tot 25 januari toch nog wil lenen of inleveren kan altijd bij een van de andere vestigingen in Zuid, Aalanden of Stadshagen terecht.
 
Op maandag 25 januari start Stadkamer in het Stadhuis op de begane grond en op de eerste verdieping. De openingstijden zijn iets ruimer, op maandag kan hier men van 10.00 – 20.00 uur terecht. Op dinsdag zijn de openingsuren iets ingekort, van 10.00 tot 18.00 uur. De overige openingstijden blijven gelijk.
 
Het pand aan de Diezerstraat is verkocht aan ZARA. In 2017 als de verbouwing voor Stadkamer Centrum aan de Zeven Alleetjes is afgerond, kan bibliotheek verhuizen naar haar definitieve locatie.  
Artikel delen:

Reageer