Landstede-studenten doen mee aan FIFA Cup

Zwolle – Een spannende strijd is gestreden. De afgelopen dagen hebben de studenten van Landstede meegedaan aan de FIFA School Cup. Dinsdag deden de ICT-studenten uit Zwolle mee, woensdag vond de wedstrijd in Raalte plaats. De beste vier hebben zich geplaatst voor de finaledag op zondag 22 mei 2016. De FIFA School Cup is gericht op MBO-ICT studenten in Nederland en een initiatief van het bedrijf InWork en game-vereniging EC-Visualize.

20160119_102311.jpg

Zowel bij Landstede in Raalte als Zwolle plaatsten zich vier ICT-studenten van de opleiding applicatieontwikkelaar voor de finale. Voor tips & tricks was er ook een Pro Gamer aanwezig. Studenten kunnen het tegen hem opnemen. Ook deelt hij zijn tactieken en geeft hij veel tips. In Zwolle was dat Paskie Rokus en in Raalte was Steven van de Vorst erbij. Beide gamers behaalden de afgelopen jaren mooie resultaten. De studenten kregen niet alleen tips over het spel zelf, maar de professionals vertelden ook over Responsible Gaming. Een gezonde levensstijl zorgt ervoor dat je als Pro-Gamer beter presteert. Van januari tot en met april reist er een tourbus door heel Nederland om op de MBO-scholen een voorronde te houden.

Elke MBO ICT-student in Nederland kan zich voor deze voorronden inschrijven. De beste twee van iedere school gaan regelrecht door naar de finale op 22 mei 2016. De nummers drie en vier spelen op de finaledag nog voor de laatste finaleplek van hun school. Tot nu doen er 22 scholen mee, met ruim 400 studenten.

Artikel delen: