Gesprek over het ‘Werken van morgen’

Zwolle – Het journalistieke programma Tegenlicht van de VPRO biedt wekelijks zoveel stof tot napraten, dat fans in diverse steden in het openbaar bijeenkomen om de uitzendingen nog eens door te nemen. Zo ook aanstaande dinsdag, 26 januari, in Café Foyé, tijdens Club Cele, in Zwolle.

Club Cele organiseert regelmatig publieke programma’s met een maatschappelijke context, zoals deze Zwolse Tegenlicht Meet Up. Tijdens de bijeenkomst worden fragmenten uit de Tegenlicht-uitzending van de VPRO getoond, waarna de deelnemers met elkaar in gesprek gaan. Deze keer gaat de Meet Up over de aflevering ‘Het werken van morgen’- uitgezonden op 22 maart 2015.

Tijdens deze Tegenlicht Meet Up gaan we praten over de uitzending ‘Het werken van morgen’. Hierin spreken we natuurlijk over de hoge werkdruk en over het altijd en overal maar bereikbaar zijn. Maar ook praten we over wat het betekent dat er steeds meer robots ons werk overnemen. Verdwijnen hierdoor niet allerlei banen? En wat doet het met de mens als je enkel op projectbasis aangenomen wordt zonder uitzicht op een vast contract?

Gedurende de Meet Up wordt met diverse gasten en het aanwezige publiek verder gepraat, waar de uitzending ophoudt. Gasten zijn onder meer Zwollenaar William Lievers en Fokke Wijnstra. De avond wordt begeleidt door moderator Willem Boverhof.

Het programma is gratis bij te wonen en vindt plaats van 20.30 – 22.00 uur in Café Foyé. Vanaf 18.00 kan men eten in Diné Foyé en om 19.00 wordt een herhaling van de uitzending ‘Vuil Goud’ getoond. Reserveren voor de Meet Up is niet nodig, maar wees op tijd want vol = vol.

Wat is Club Cele?
Club Cele is een dynamisch platform voor culturele verdieping en publieke programma’s met een maatschappelijke context. Met een programmering van debat tot theatercollege en van politiekcafé tot VPRO Tegenlicht Meet-up kunnen inwoners van de brede regio Zwolle er wekelijks terecht voor de nodige dosis kennis, verdieping en inspiratie. Club Cele inspireert de stad en is een vertrekpunt om te komen van denken naar doen, gaat over samen oplossen en oppakken.

 

Artikel delen:

Reageer